Eventyret lever: Sidste minut-scoring reddede Leicester

Tilhængernes tålmodighed blev testet til det yderste, da Leicester i de sidste minutter endelig fik knækket gæsterne fra Norwich

Daniel Amartey fik debut for de blå og jagter her gæsternes Cameron Jerome (Foto: AP)
Daniel Amartey fik debut for de blå og jagter her gæsternes Cameron Jerome (Foto: AP)

Fest og farver bliver ofte efterfulgt af en hverdag i mere grålige nuancer.

Sådan så billedet da også længe ud, da eventyr-holdet Leicester efter de højt profilerede kampe mod Liverpool, Manchester City og Arsenal vendte tilbage efter ferie til en anderledes lavt profileret forestilling hjemme på King Power Stadium.

Førstepladsen i Premier League skulle nemlig udbygges mod bundholdet Norwich, og det passede ikke det kontrastærke hjemmehold, at det pludselig var dem, der skulle skabe kampen.

Michael Schjønberg fejrede i 1998 et sensationelt tysk mesterskab med nyoprykkede Kaiserslautern (Foto: Erik Kragh) Sport og Spil Dansk helt fortæller: Sådan lavede vi 'en Leicester'

De 60 procent boldbesiddelse i første halvleg, hvor FCK-indkøbet Daniel Amartey fik debut, udmøntede sig ikke i noget særlig farligt.

Heller ikke Kasper Schmeichel blev dog sat på de store prøver i den anden ende, og i anden halvleg blev tålmodigheden igen testet hos manager Claudio Ranieri, der foretog en dobbeltindskiftning af Andy King og Jeffrey Schlupp for en skadet N'golo Kante og Shinji Okazaki for siden at lade Leonardo Ulloa afløse Daniel Amartey i desperat jagt på at finde dåseåbneren.

Riyad Mahrez, James Vardy og Danny Drinkwater. Tre af årsagerne til Leicesters succes denne sæson. (Foto: AP) Premier League Ranieri til Leicester-stjerne: Tag bare af sted

Fem minutter før tid luftede den danske målmand igen sin indre Manuel Neuer, da han gik langt frem på banen og brysttæmmede en lang fremlægning.

Og tre minutter senere blev tilhængernes tilbageholdte åndedræt så endelig sluppet løs i et triumferende brøl.

Indskiftede Leonardo Ulloa løb dybt i den bageste del af straffesparksfeltet og fik foden på Marc Albrighton's skarpe indlæg, og den berøring blev tre point værd.

Resultatet betyder, at Leicester holder fast i førerpositionen med fem point ned til Tottenham og Arsenal, som dog søndag har mulighed for igen at lukke noget af hullet.

Louis van Gaal er igen irriteret over alle de historier, der florerer i medierne. (Foto: AP) Premier League Van Gaal irriteret over Mourinho-historier: Det er en skandale!

 

10 kommentarer
Vis kommentarer