Everton og Liverpool snublede over hinanden

Merseyside-derbyet endte uden vinder

Liverpool-jubel efter Danny Ings' scoring. Kort efter kom armene dog ned igen. (Foto: AP)
Liverpool-jubel efter Danny Ings' scoring. Kort efter kom armene dog ned igen. (Foto: AP)

Lunkent.

Hvis Liverpools foreløbige sæson i Premier League var et glas vand, ville det være lunkent.

Det kan bestemt drikkes, men fantastisk er oplevelsen ikke.

Søndag fik The Reds 1-1 i Merseyside-derbyet mod Everton - på Goodison Park. Ikke det letteste sted at hente point i den engelske liga, men vurderet ud fra perioder af kampen, må det være en tam fornemmelse, Liverpool forlader stadion med.

1. halvleg tilhørte indledningsvis gæsterne, men alligevel måtte de glæde sig over Simon Mignolets forrygende redninger i to tilfælde.

Se det ene her.

Og da Danny Ings uforstyrret kunne stige til vejrs og heade dem foran tre minutter før pausen, duftede det pludselig af sejr for Liverpool.

I den situation stod både Evertons defensiv og især målmand Tim Howard skidt. Den amerikanske målmand virkede underligt passiv i situationen, hvor han blev stående på målstregen.

Se føringsmålet her

Men nu er forsvarsspillet ikke just Liverpools varemærke, hvilket især Emre Can understregede kort inden pausen. Tyskeren fik slet ikke sendt bolden ud af feltet. I stedet ramte han kollega Martin Skrtel, der ikke lige var klar på den aflevering. Slovakken nåede ikke at reagere og serverede derfor bolden perfekt for Romelu Lukaku, der bare ikke skal have en halv meters frirum med bolden i modstanderens straffesparksfelt.

Belgieren passerede let sin landsmand Mignolet i målet til 1-1.

Se udligningen her

De sidste 45 minutter havde slet ikke den gnist, 1. halvleg havde budt på. I perioder virkede det sågar som om begge hold havde lavet en ikke-angrebspagt og virkede tilfredse med et point. Man kunne også få den tanke, at begge hold var bange for at smide det ene point, man trods alt havde i hånden.

Det dramatiske højdepunkt faldt, da kampen rundede det 90. minut, hvor Lukaku og Mamadou Sakho stødte sammen i straffesparksfeltet. Især Sakho virkede rasende efter at være blevet skubbet af sin modstander, men som kampen ebbede situationen ud i en fredelig sludder og et gult kort.

Resultatet betyder, at Everton med 13 point er bedst placeret af de to hold - på en foreløbig sjetteplads, mens Liverpool er nede på 10. pladsen - tre point efter.

En helt igennem lunken oplevelse for Liverpool, hvor manager Brendan Rodgers efter en del kritik fra blandt andet fansene må sande, at hans position ikke er blevet meget bedre.

13 kommentarer
Vis kommentarer