Annonce:
Annonce:

Handicappet dreng scorer månedens mål i PL-klub

En niårig dreng med spastiske lammelser har sparket sig vej ind i Premier League-klubben Evertons hjerte

George Shaw slog klart Aaron Lennon, Kevin Mirallas og Ross Barkley i kampen om månedens Everton-mål. Foto: Everton FC via Getty Images
George Shaw slog klart Aaron Lennon, Kevin Mirallas og Ross Barkley i kampen om månedens Everton-mål. Foto: Everton FC via Getty Images
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Niårige George Shaw har ikke haft den nemmeste begyndelse på livet. Knægten fra Liverpool blev født med en form for spastiske lammelser, der gør, at hjernen ikke kan styre musklerne normalt.

Alligevel har den unge Everton-fan nu opnået en drøm, som de færreste nok troede var mulig. Den handicappede dreng er nemlig blevet tildelt titlen for januars bedste Everton-mål, skriver The Daily Mail.

George Shaw blev inviteret til Evertons hjemmekamp mod Swansea den 24. januar af midtbanespilleren Gerard Deulofeu, da en video af Shaw, der spillede i spanierens trøje, gik viralt.

Swansea giver manager debutsejr på Goodison

Efter at have mødt Everton-truppen fik den lille dreng adgang til grønsværen, så han kunne vise sine evner med bolden og score et mål foran de mest inkarnerede Everton-fans.

Annonce:

Øjeblikket tog de fleste fans' hjerter med storm, og derfor fik den niårige dreng hele 86 procent af stemmerne på Evertons hjemmeside, da månedens Everton-mål skulle kåres. Dermed satte George Shaw stjerner som Ross Barkley, Kevin Mirallas og Aaron Lennon grundigt på plads i afstemningen.

Den unge Everton-fan kunne torsdag stolt møde op på klubbens træningsanlæg for at modtage prisen af Everton-manager Roberto Martinez, der kun havde rosende ord til Shaw.

- Det hele begyndte i Georges tanker, og det imponerer mig mest. Han drømte om at score et mål foran vores fans på Goodison Park, og han begyndte at træne med sin far i haven. Han har vist, at der aldrig findes en grund eller undskyldning for at opgive sin drøm, siger Roberto Martinez.

- Han er en ung mand med en utrolig drivkraft, der ikke tillader sygdom eller handicap at stoppe ham i at opnå den drøm, han ønskede, og anerkendelsen med månedens mål er en ægte anerkendelse fra alle Everton-fans, siger den spanske manager.

Evertons hyldest til den handicappede George Shaw er langt fra eneste eksempel på store gestusser i fodboldverdenen.

Annonce:

I 2014 blev 13-årige Gohan, der er passioneret Villarreal-fan, hovedperson i en opvisningskamp mellem Villarreal og Celtic. Den kræftsyge Gohan var blevet indlemmet i den spanske klubs trup til kampen og fik æren af at starte på banen.

Her stoppede det dog ikke for den 13-årige dreng, da det lykkedes ham at score på kampens første angreb. Til stor jubel for holdkammeraterne, der fejrede scoringen ved at løfte Gohan op i luften. Til slut fik den lykkelige dreng overrakt Villarreals anførerbind.

Fodboldklubber gav kræftsyg dreng oplevelse for livet

Samme år ville Celtic ikke stå tilbage og gav en 11-årige skoleelev, Jay Beatty, som lider af Downs syndrom, en oplevelse for livet.

Den handicappede dreng er stor fodboldentusiast og kæmpe Celtic-fan, og det fik den daværende mestertræner, Neil Lennon, til at forære drengen sin nyvundne guldmedajle efter sidste opgør i ligaen.

Husker du det legendariske klip med den lille dreng, der invaderede banen foran Brasiliens stjerner? Vagterne ville smide ham væk, men så tog Neymar over. Se med herunder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: