Annonce:
Annonce:

Exceptionel Schmeichel-redning i vildt drama

Kasper Schmeichel lignede den store helt, før Arsenal med en scoring næsten fem minutter inde i dommerens tillægstid lukkede slog hårdt kæmpende Leicester, der blev straffet for dum udvisning

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Efter et drama med flere kontroversielle situationer i straffesparksfelterne, et topscorer-pletskud, et rødt kort, to meget afgørende indskiftninger, en verdensklasse-redning af Kasper Schmeichel og et sejrsmål næsten fem minutter inde i dommerens tillægstid slog Arsenal Leicester med 2-1 i søndagens topkamp på Emirates.

Et resultat, som altså lukker lidt af hullet op til topholdet, som kom til at betale for en dum udvisning.

Og et resultat, der også åbner en chance for de sidste to klubber i Top 4 for at komme på omgangshøjde i tabel-toppen, når Manchester City lidt senere tager imod Tottenham og Christian Eriksen.

TV: Her sænker Welbeck Leicester i slutsekunderne

Kampen startede som ventet med Arsenal mest på bolden og Leicester lurende på den dødelige kontra, men gæsterne fik efterhånden mere boldbesiddelse.

Annonce:

Indenfor de første 80 sekunder var værterne tæt på i to tilfælde. Özil sendte først Oxlade-Chamberlain af sted på højre flanke, men han kunne ikke finde en medspiller med sin tværpasning. På det efterfølgende hjørnespark var Alexis Sanchez, der scorede hattrick i sæsonens første duel mellem de to hold, tæt på.

I det niende minut blev der piftet igennem på Emirates. For var der ikke straffespark, da kraftværket N'Golo Kanté satte armen til bolden? Dommer Martin Atkinson mente det ikke.

Kasper Scmeichel luftede sin indre Manuel Neuer, da han efter et kvarter kom farende ud af sit felt og råtacklede Özil 30 meter fra egen mållinje. En vild - men ren tackling, der dog havde kostet rødt, hvis den ikke var lykkedes.

TV: Her redder Schmeichel Leicester langt oppe på banen

Minuttet efter var Jamie Vardy tæt på, men Peter Cech reddede fornemt hans hovedstød.

Alle var så småt klar til at lukke en målløs første halvleg, da Arsenal-backen Nacho Monreal dummede sig på kanten af eget felt.

Annonce:

Vardy så ellers ud til at have mistet bolden men fortsatte sit løb ind i franskmandens udstrakte højre fod, og topscoreren udnyttede selv straffesparket med sit 19. ligamål, da han sendte Cech til venstre og pumpede bolden ind i højre side.

Arsenal startede hidsigt efter pausen og kom frem til flere nærgående forsøg. I den anden ende kom uheldige Monreal dog igen i centrum, da han i feltet nedlagde Mahrez, men Atkinson fløjtede ikke.

Det gjorde han til gengæld i det 54. minut, hvor det var Danny Simpsons tur til at dumme sig. Han trak både Giroud i armen og sit andet gule kort, der altså blev til et rødt.

Øv for Eriksen: Modbydelig forsvarsbøddel gør comeback

Claudio Ranieri reagerede ved at tage Riyad Mahrez ud og erstatte ham med forsvarsmonsteret Marcin Wasilewski, og kort efter kom Demarai Gray ind for Shinji Okazaki.

Arsene Wenger sendte til gengæld Theo Walcott på banen i jagten på en udligning, der ville være Arsenals livline i mesterskabskampen.

Og i det 70. minut leverede den hurtige angriber varen, da Giroud headede ham fri i feltet, hvor Walcott køligt passerede en fremstormende Kasper Schmeichel.

Annonce:

Stormløbet fortsatte mod danskerens mål, og Leicester-spillerne – og ikke mindst Danny Drinkwater - forsvarede sig hyppigt på kanten af fodboldloven.

Tre minutter før tid leverede Kasper Schmeichel en verdensklasse-redning, der så ud til at give point, da Giroud kanonerede bolden af sted fra ti meter. Schmeichel kastede sig i fuld længde og fik højrelabben på.

Men fire et halvt minut ind i dommerens tillægstid var han chanceløs, da indskiftede Danny Wellbeck, som har været ude i ti måneder, fra kort afstand steg til vejrs og scorede sejrsmålet.

Arsenal er nu kun to point efter Leicester med 12 kampe tilbage. Arsenal er det eneste hold, der to gange har formået at slå Leicester i årets Premier League.

TV: Se alle målene i videoen her

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: