Færdig: Storklub fyrer træner

Unai Emery fik fredag sparket i Arsenal efter mange sløje resultater. Svenske Fredrik Ljungberg tager over, mens 'The Gunners' leder efter en permanent afløser for spanieren

Arsenal er nu på udkig efter en ny manager. Gisle Thorsen analyserer situationen.
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Unai Emery er færdig i Arsenal.

Premier League-klubben valgte fredag at fyre den spanske træner efter en resultatmæssig krise.

- Vores største tak til Unai og hans kollegaer, der arbejdede konstant i deres forsøg på at få klubben tilbage på det niveau, vi alle forventer og kræver. Vi ønsker Unai og hans team intet andet end succes i fremtiden, siger direktør Josh Kroenke på klubbens hjemmeside.

Nedturen torsdag aften i Europa League hjemme mod Eintracht Frankfurt på 1-2 var dråben, der fik bægeret til at flyde over i Arsenal, der nu er uden sejr i de seneste syv kampe.

Det har 'The Gunners' ikke prøvet siden George Grahams dage i 1992.

Afløseren bliver i første omgang Fredrik Ljungberg, der har været Emerys assistent. Svenske Ljungberg er tidligere stjerne i selvsamme Arsenal, som han spillede mere end 200 kampe for 1998-2007.

Slet ikke på Champions League-kurs
Han får nu ansvaret, mens klubben går på jagt efter en permanent Emery-afløser.

Arsenal er aktuelt nummer otte i Premier League, og det er meget langt fra, hvad klubbens ledelse og fans havde forventet.

I sommer var London-klubben meget aktiv på transfermarkedet, og forventingen til Emery var, at han som minimum kunne kvalificere holdet til Champions League i den kommende sæson.

Men Arsenal har på ingen måde været på Champions League-kurs i denne sæson. I stedet for sejre har klubben i de seneste mange uger kæmpet med interne problemer, og Emery har ikke formået at få styr på truppen.

Han fyrede Granit Xhaka som anfører, efter schweizeren smed sin trøje i vrede i forbindelse med en udskiftning. Den konflikt har længe præget klubben og trukket overskrifter, og Emery formåede ikke at løse problemet.

Den spanske træner fik heller ikke gang i Mesut Özil, og tålmodigheden hos ledelse og fans blev i løbet af efteråret mindre og mindre.

Med nederlaget til Frankfurt var den væk - og det samme er den 48-årige nu i Arsenal.

Arsenal leverer ny skuffelse

Pinlige tal: Storklub tangerer flere negative rekorder

Brøndby-fans i krig: Derfor tog de hævn

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+