Fantastisk træffer sender Schmeichel og Leicester mod guldet

Riyad Mahrez var igen låsesmed for Leicester, der dirkede Watford-defensiven op og rykkede nærmere porten til mesterskabet

Riyad Mahrez var igen en af de afgørende faktorer, da Leicester med 1-0-sejr over Watford udbyggede føringen i toppen af Premier League. (Foto: AP)
Riyad Mahrez var igen en af de afgørende faktorer, da Leicester med 1-0-sejr over Watford udbyggede føringen i toppen af Premier League. (Foto: AP)

Det kan lyde absurd, men det er nærliggende at bringe påstanden på banen.

Hvis Leicester ikke bliver engelske mestre, er det succes-holdets egen skyld. For konkurrenterne bliver ganske enkelt ved med at snuble. Og i denne weekend gjorde de det endda over hinanden.

Lørdagens tidlige remis mellem Tottenham og Arsenal udgjorde således ekstra vand på den mølle, der lige nu maler i Kasper Schmeichel og holdkammeraternes favør.

2-2-resultatet i London-derbyet var - om ikke en gave - i hvert fald indpakningspapir til Leicester, der så selv kunne pakke aftenens modstander fra Watford sammen.

Og det gjorde de. Takket være en solid indsats fra hjørnestenene på det hold, der bare bliver ved med at overraske. Fortsætter med at levere såvel som chokere.

Se også: Aston Villa gik i opløsning mod City: Pulveriseret på 18 minutter
 

Kasper Schmeichel var sikkerheden selv i gæsternes mål. Jaime Vardy var nok engang et synonym med vildskab oppe foran. Og i rummet mellem de to bærende profiler forsøgte Riyad Mahrez at bringe det uventede.

Eller måske nærmere det ventede. For det er efterhånden blevet reglen frem for undtagelsen, at den vævre algerier på den ene eller anden led løser Leicesters udfordringer. Og lammer modstanderne.

Det skete også i duellen på Vicarage Road, hvor Watford trods fordelen af hjemmebane blev det seneste offer på listen over mandskaber, der har været en tur i Mahrez' makulator.

Afgørelsen faldt efter 56 minutter, hvor den 25-årige algerier til fulde udnyttede en dårlig clearing fra backen José Holebas, som kun formåede at fuldføre en halvhjertet afmontering af Leiceisters trussel.

Et attentat, der altså endte med at give fuld bonus for gæsterne. I udkanten af straffesparksfeltet bankede Mahrez til bolden, som strøg op i det nærmeste målhjørne uden chance for Heurelho Gomes.

Se Mahrez blive matchvinder i tv-klippet øverst i artiklen.

Watford-keeperens modpart i den anden ende, Kasper Schmeichel, blev ikke testet i samme omfang på noget tidspunkt. Men hvad, der var, det tog han sig fornemt af. Både med hænder og hoved.

Som det var tilfældet kort før pausen, hvor en dårlig tilbagelægning fra Wes Morgan tvang den danske målmand langt ud af sit felt for at redde skærene. Han kom flyvende og headede bolden til indkast lige for snuden af Watford-offensiven.

Og i sidste ende betød det altså, at Leicester fortsat er højt svævende i Premier League. Nu med et forspring på fem point ned til nærmeste forfølger. Der resterer dog endnu ni spillerunder, hvilket Schmeichels reaktion efter sejren også bar præg af.

- Der er god stemning, men det er ikke så meget anderledes end andre kampe. Det var en vigtig sejr på en svær udebane. Vi er rigtig glade, sagde målmanden til TV3 Sport, inden han gjorde status på mesterskabskampen.

- Det er samme reaktion som i alle andre kampe. Vi kigger slet ikke så langt. Vi løber ikke jublende rundt, sagde Schmeichel.

Se også: Drømmemål i dramatisk topderby

51 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere