Ferguson: Derfor valgte jeg De Gea i stedet for Neuer

Manchester United-bossen ville hente den tyske supermålmand men lod sig overtale af klubbens målmandstræner, som var overbevist om spanierens styrke på lidt længere sigt

Dengang var de to af verdens allerstørste talenter. I dag tilhører de begge verdens absolutte top, når det handler om målmænd.

Nu afslører Sir Alex Ferguson, hvorfor han endte med at skrive kontrakt med spanske David de Gea frem for tyske Manuel Neuer, selv om Manchester United-bossen egentlig helst ville lægge kassen for sidstnævnte, da Edwin van der Sar lagde handskerne på hylden i februar 2011.

På det tidspunkt havde målmandstræner Eric Steel fulgt spanieren gennem en periode, men Ferguson havde fået øjnene op for Schalke 04’s mand mellem stængerne.

- Schalke ville sikkert være blevet lykkelige, hvis jeg havde snuppet Neuer, siger han til Manchester Evening News med munter adresse til, at klubben i stedet måtte afgive keeperen til rivalerne fra Bayern München.

- Mit problem var, at Eric var så forhippet på, at vi skulle hente De Gea. Jeg sagde: ’Men Erik, denne knægt Neuer har hele pakken, han er moden og hans fysik er utrolig. Han svarede: ’Yeah, men om tre år er De Gea bedre’.

Manuel Neuer var havnet i Manchester United, hvis Alex Ferguson havde fået sin vilje (Foto: AP)
Manuel Neuer var havnet i Manchester United, hvis Alex Ferguson havde fået sin vilje (Foto: AP)

Ferguson replicerede, at det var lidt af en påstand, men så tog han og Steele til Valencia for at se ham forsvare buret for Atletico Madrid. Her blev Sir Alex overbevist.

- De ting, han havde talt om – hans smidighed, hans selvtillid, hans speed – var åbenlyse. Og Eric havde opbygget et forhold til hans forældre, og var så ivrigt, at jeg var nødt til at stole på ham. Det er jeg glad for, for han havde ret.

United sendte 20 millioner pund til Madrid for den 20-årige målmand, som dog i starten måtte tage kampen om målet op med danske Anders Lindegaard.

28 kommentarer
Vis kommentarer