Før intens PL-slutspurt: 'Det tætteste kapløb nogensinde'

The Big Six har efter Leicesters eventyr lagt luft til de øvrige, og forårets 15 indbyrdes knaldkampe kan blive meget afgørende - her er deres spændende restprogram

De indbyrdes opgør, som her mellem Liverpool og Manchester City, kan blive meget afgørende for det intense forår i Premier League. Foto: AP
De indbyrdes opgør, som her mellem Liverpool og Manchester City, kan blive meget afgørende for det intense forår i Premier League. Foto: AP

Efter Leicesters unikke eventyr sidste år har de efterhånden traditionelle topklubber midtvejs i sæsonen lagt klar afstand til de øvrige i Premier League.

En Top 6 er etableret med hele ni point fra Manchester United ned til Everton på syvendepladsen, og inden for den magtblok vil slutspurten formentlig blive særdeles intens, mens alle andre hold med stor sandsynlighed vil sakke yderligere agterud.

Det tilsiger statistikken i alt fald.

Her følger en gennemgang af topholdenes dominans og deres resterende, indbyrdes program, som i maj skal fordele metal og livsvigtige, europæiske placeringer.

Topholdet Chelsea har vundet de seneste 13 Premier League kampe, Manchester United seks og Tottenham fire. Liverpool er ubesejrede i seks, Manchester City har vundet fire af de seneste fem, mens Arsenal før tirsdagens udflugt til Bournemouth ikke har tabt hjemme siden sæsonstarten.

Ud af 87 kampe mod lavere liggende hold har The Big Six vundet de 65 og kun tabt fem. De har i snit scoret mere end to mål i de kampe og indkasseret færre end et.

Chelsea og Tottenham, som tørner sammen onsdag, er ubesejrede mod hold udenfor Top 6, mens Arsenal kun har tabt til Everton og Manchester City kun til Leicester.

Liverpool har tabt til både Burnley og Bournemouth men har til gengæld formået at score hele 40 mål i 15 kampe mod ’bund 14’.


Daily Mail forudser det tætteste kapløb nogensinde i Premier League. Et race, der i høj grad vil blive afgjort af de indbyrdes resultater mellem topholdene.

Avisen noterer, at flere tophold har rekrutteret stjerne-managers som Pep Guardiola, Jose Mourinho og Antonio Conte, mens rivalerne i forvejen rådede over kompetente chefer i  Arsene Wenger, Mauricio Pochettino og Jürgen Klopp.

Desuden har topholdene hentet profiler som Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic, Granit Xhaka, Skhodran Mustafi, N'Golo Kante, David Luiz, Ilkay Gundogan, John Stones, Victor Wanyama, Georginio Wijnaldum og Sadio til store summer.


Imens har andre stjerner genfundet formen, og ikke mindst topholdet Chelseas Diego Costa og Eden Hazard.

Fem af seks topklubber råder over regelmæssige topscorere som Costa, Sergio Aguero, Ibrahimovic, Alexis Sanchez og Harry Kane, mens de mange Liverpool-mål er fordelt på lidt flere fødder.

Se også: Årets mål ER scoret: Se Girouds drømmemål her

Se også: Klopp-effekten: Se tallene - Liverpool bedst af de store

Se også: Rødt chok, gigant-afbrænder og tyveri i United-sejr

Se også: City fældet af drømmemål: Liverpool ønsker godt nytår med dette brag

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere