Først 'tog de røven' på FCK - nu ydmyger de Manchester City

Leicesters udhvilede stjerner ydmygede Guardiolas City i vanvittig målfest

Der var småsure miner hos FCK-backen Ludwig Augustinsson, da de danske mestre onsdag røg ud af Champions League.

For selvom københavnerne med 2-0 i Brugge leverede deres del af jobbet, så gjorde Leicester-manager Claudio Ranieri det alt for let for FC Porto at gå videre til forårets 'knald eller fald'-kampe, da han bænkede alle stjernerne og skiftede ud på 10 pladser, inden de engelske mestre blev kørt rundt i Oporto, hvor de tabte 5-0.

Champions League Forstår danskernes vrede: Det var pinligt, Leicester

- Vi gjorde vores pligt, men vi havde jo håbet på lidt mere hjælp fra Leicester. Det føles lidt som om, de bare smed kampen på forhånd, og det er trist, konstaterede Augustinsson overfor Expressen, mens kronikøren Daniel Kristoffersson skældte voldsomt ud på Leicester i samme avis.

Efterfølgende beklagede venlige Ranieri den pinlige forestilling, men mon ikke det var spil for galleriet?

Jamie Vardy blev dagens mand i skysovs for Leicester. Foto: AP.
Jamie Vardy blev dagens mand i skysovs for Leicester. Foto: AP.
 

For det blev i den grad italieneren, der kunne le til sidst, da det lørdag aften blev til en overraskende - og overraskende overbevisende - 4-2 sejr over titel-kandidaterne fra Manchester City i et sandt Vardy-party, hvor den engelske landsholdsangriber blev noteret for et hattrick.

Selvom Ranieri fik fuldt udbytte af at have luftet B-kæden i Portugal, er det langtfra den eneste forklaring på choksejren, for Guardiola stillede også med reserverne mod Celtic tirsdag aften.

Men et knivskarpt Leicester-mandskab, der spillede kontrabold som i guldsæsonen, udstillede i den grad, at Guardiola slet ikke har styr på en defensiv, hvor usikkerheden i Vincent Kompanys fravær begynder ved målmanden Claudio Bravo et midterforsvar med Nicolas Otamendi og den normale venstreback Aleksandar Kolarov.

Der var kun spillet to minutter, da Jamie Vardy med kirurgisk præcision omsatte Islam Slimanis forarbejde til åbningsmålet.

Tre minutter senere så Bravo alt andet end overbevisende ud, da Andy King bankede 2-0 i nettet, og inden pausen fik Vardy scoret for anden gang, da han afsluttede endnu et perfekt kontraangreb ved at runde den fortabte City-keeper.

Så lignede det game over, men City pressede på med alt, hvad holdet havde, fra anden halvlegs begyndelse.

David Silva og Manchester City løb ind i uventede øretæver mod Leicester. Foto: All Over Press.
David Silva og Manchester City løb ind i uventede øretæver mod Leicester. Foto: All Over Press.
 

Ind ville bolden bare ikke, og mens frustrationerne blev tydeligere og tydeligere på banen og bænken, lukkede og slukkede Vardy med en scoring fra en spids vinkel.

Til allersidst fik Kolarov og Nolito pyntet på resultatet, men det havde kun kosmetisk betydning for en kamp, der gav Claudio Ranieri oprejsning, mens Josep Guardiola fik et forklaringsproblem.

Premier League Arsenal slår Stoke og snupper førstepladsen i ligaen

Premier League Watford overhaler Everton efter hæsblæsende femmåls-kamp

Tottenhams stigende formkurve skyldes ikke mindst Christian Eriksen, mener Jan Mølby. Foto: All Over Press Sport Mølbys analyse: Eriksen har løftet Tottenham

49 kommentarer
Vis kommentarer