Annonce:
Annonce:

Første gang i 22 år: Derfor kan Tottenham og Eriksen udslette særlig dag

Fremtiden tegner lys for London-klubben, der har gjort op med fortidens synder

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Normalt er mærkedage noget, man ser frem til.

Men i det nordlige London er der en af slagsen, som i den grad deler vandene.

Siden 1995 har tilhængerne fra Arsenal hygget sig gevaldig med at fejre den såkaldte 'St. Totteringham's Day', når det ikke længere har været matematisk muligt for Tottenham at slutte højere i tabellen end ærkefjenden.

Eriksen scorer for Tottenham i vild overtidssejr

Den spøg har givet fans af The Gunners mange grin i de seneste 22 år. Ikke mindst for et år siden, hvor traditionen var under pres, men blev reddet af et totalt Spurs-sammenbrud hos Newcastles nedrykkere.

Men alt tyder på, at tiden omsider er kommet, hvor Tottenham overtager støder rivalerne fra den lokale trone og måske endda kan tage det sidste skridt mod det mesterskab som senest blev vundet i 1961.

Annonce:

Tottenhams fans har længe drømt om en tilbagevenden til fordums storhed, men er alt for ofte blevet skuffede. En intern joke hedder, at 'det er håbet', der slår dig ihjel', men måske er skuffelsernes tid ved at være forbi?

Ekstra Bladet giver dig frem grunde til, at fremtiden tegner så lys for Tottenham - og en enkelt faldgrube.

16.1.27395533.jpg

Potent offensiv
I Danmark har vi naturligvis fokus på Christian Eriksen, og midtbanespilleren fortjener da også al den ros, han får. Med 11 oplæg topper han assist-listen i Premier League og er noteret for syv af slagsen samt fire mål i sine seneste ni kampe.

Men danskeren er 'kun' en fjerdedel af Tottehams giftige angrebs-kvartet, hvor kometen Dele Alli, stjernen Harry Kane og Heung-Min Son står får målene. 46 har den trio scoret til sammen - ligeså mange som Manchester United og mere end 14 andre PL-hold.

10.7728307aq.jpg

Forsvar i topklasse
Tottenham er heller ikke sådan at bide skeer med i den anden ende.

Tidligere lignede Spurs alt for ofte et mandskab, der kun var en enkelt personlig fejl fra det totale sammenbrud, men de tider forbi.

Annonce:

Navne som Lloriis, Rose, Walker, Alderweireld, Verthongen og Dier har skabt ligaens bedste defensiv, selvom bagkæden har været ramt af flere skader. Ikke mindst på venstreback, hvor Danny Rose har siddet ude siden januar.

Se det vilde Tottenham-comeback mod Swansea:

viasat_d98444c3-787f-47a8-b146-9f117233f70e.jpg

Træneren
Der har været heftig udskiftning i trænersædet på White Hart Lane, hvor Mauricio Pochettino er manager nummer 11 i bestyrelsesformand Daniel Levys regeringstid.

Efter en lang række skæverter, hvor Harry Redknapp reelt var den eneste succes, har Levy endelig ramt midten af skiven. Pochettino har installeret hårdhed, sammenhold og den vinderkultur, der længe har været en mangelvare.

Fremtiden
Så længe Pochettino er træner, skal Tottenham nok holde den unge trup samlet, for troen på træneren er stor og de fleste er på lange kontrakter. Økonomien er blandt de sundeste i Europa og om et år står et nyt stadium klar med plads til 61.000 til at sikre økonomien.

Annonce:

Oven i hatten bliver det nye stadion NFL's officielle engelske hjemmebane i mindst 10 år, hvilket tegner til at blive en guldgrube. Dermed kan Tottenham rykke op i den økonomiske sværvægtsklasse uden at blive overtaget af udenlandske invenstorer

Her lurer truslen
Tottenhams fans er vant til skuffelser, og selvom optimismen har gode kår, er der trusler mod de store drømme på den korte bane. Ikke mindst, fordi næste sæson formentlig skal spilles på Wembley, der lagde græs til den ene fiasko efter den anden i Champions League. Et år uden reel hjemmebane kan komme til at gøre ondt sportsligt.

Arsenal tabte mandag aften 3-0 mod Crystal Palace, og gjorde derfor selv deres til, at 'St. Totteringham's Day' ikke skal fejres denne sæson. Se ydmygelsen herunder.

Eriksens træner: Derfor afviser jeg Barcelona

Tottenham-stjerne ude resten af sæsonen

Stjernespiller i bitter skadesstrid: Nu vil klubben af med ham

Stor analyse af Premier League-toppen: Sådan står Tottenham i guldkampen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: