For dårlig mod tophold: Det skal Eriksen forbedre

Hvis Christian Eriksen skal blive en af Premier Leagues største profiler eller sælges til en topklub, skal der mere fysik til og flere assist. Det mener TV3 Sports Niels-Christian Frederiksen

Christian Eriksen har stadig masser at bevise i for Tottenham, før han bliver en profil i ligaen, eller et salg kan komme på tale. Det mener TV3 Sports Niels Christian Frederiksen. (Foto: AP/Francisco Seco)
Christian Eriksen har stadig masser at bevise i for Tottenham, før han bliver en profil i ligaen, eller et salg kan komme på tale. Det mener TV3 Sports Niels Christian Frederiksen. (Foto: AP/Francisco Seco)

Godt nok har studenterne verden over fået huerne på hovederne efter tre hårde år med blandt andet old, idræt og engelsk. Altså, de, der bestod.

Men i Tottenham er det en lidt anderledes eksamen, danske Christian Eriksen går imøde. Premier League-sæsonen begynder nemlig i dag, hvor Manchester United og Tottenham mødes, og det markerer samtidig begyndelsen på midtbanespillerens tredje sæson for London-klubben.

Se også: Eksperternes dom: Sådan ender Premier League

Første sæson var fin. Anden sæson god. Men om tredje sæson bliver endnu bedre, og løfter kreatøren op i eliteklassen som Premier League-profil og købsemne hos topklubberne, eller sender ham i bunden til ekstraundervisning afhænger af, om Eriksen kan føje nye facetter til sit spil og holde ved de nuværende. For til eksamen er han. Det mener i hvert fald Niels Christian Frederiksen, der er kommentator, vært og fodboldekspert på TV3 Sport.

- Både han og Tottenham er til eksamen. For, hvis klubben skal flytte sig fra sidste sæsons femteplads, skal Eriksen altså præstere. Sidste sæson gjorde han masser af ting rigtigt. Han lavede 10 mål. Det er flot af en spiller, der ikke er angriber. Og det var mange afgørende mål på frispark og langskud til sidst i kampene, hvor han tog masser af ansvar sin unge alder til trods, siger Niels-Christian Frederiksen til Ekstra Bladet.

Christian Eriksen har det ikke så nemt mod de store (Foto: AP)
Christian Eriksen har det ikke så nemt mod de store (Foto: AP)
 

Flere oplæg, Eriksen
Men Frederiksen vil se mere, hvis Eriksen skal gøre sig forhåbninger om at dele eksamensbord med de bedste spillere i ligaen eller ryge til en topklub i Premier League eller udlandet.

- Der hvor jeg savner noget fra ham er på assistområdet. Han lavede kun to sidste år. Og så spillede han stort set aldrig godt mod de store hold. Han skal steppe mere op og træde ud af sin comfortzone, når holdene hedder Chelsea, Arsenal, Manchester City og Manchester United.

Det er dog ikke, fordi Eriksen mangler niveauet eller potentialet til at afgøre kampe mod de store hold. Problemet er snarere modstandernes øgede opmærksomhed på danskeren og hans evner.

De andre hold ved, at Eriksen er nøglespilleren hos Tottenham og omdrejningspunktet offensivt. Så han bliver ofte dække op af verdensklassespillere som Nemanja Matic fra Chelsea og Yaya. Og så har presset Eriksen for at præstere i de store kampe altså bare været større.

(Foto: AP) Sport og Spil Kæmpeoptakt: Endelig - Premier League er tilbage!

Savner fysik og fandenivoldskhed
Hvis Eriksen næste år ryger i Champions League med Tottenham eller en mulig, ny klub, skal danskeren også ændre på nogle ting. Specielt aggressiviteten og hårdheden. For teknikken, skudstyrken og hurtigheden fejler ikke noget, som Frederiksen siger.

- Han mangler noget mere fandenivoldskhed. Der kan han kigge på Cesc Fabregas fra Chelsea, da de godt kan minde lidt om hinanden. Jeg siger ikke, at Eriksen skal lave svinestreger, men han skal blive mere hårdfør og sætte sig i respekt fysisk. Gør han det, vil det også få en mere afsmittende effekt på holdkammeraterne, siger Frederiksen, der dog tvivler på, at ’Stig Tøfting-hårdheden’ lever i manden fra Middelfart.

Hvis Eriksen næste sommer har forbedret sig så meget, at han får 12 som ’gives for den fremragende præstation, der demonstrerer udtømmende opfyldelse af fagets/fagelementets mål, med ingen eller få uvæsentlige mangler’, ja, så lurer det salget af danskeren sandsynligvis. Og det er ikke madpakkepenge, han kan købes for, hvis man skal tro Frederiksen.

-  Selv om Tottenham har mange penge, er de stadig en sælgende klub. Og med Eriksens niveau og den nye TV-aftale til en værdi af 33 milliarder, som klubberne i Premier League fordeler mellem sig, skal der mange penge til at købe Eriksen. Så det er slet ikke utænkeligt, at Eriksen koster over 400 millioner kroner, hvis han skal væk fra Tottenham.

Dagens opgøre mellem Manchester United og Tottenham går i gang klokken 13.45 og vises på TV3+.

Se også: Ny regel i Premier League: Hård karantæne for film

Christian Eriksen har scoret et enkelt mål på Old Trafford:

13 kommentarer
Vis kommentarer