For dårlig til Danmark: Pierre-Emile hyldes i England

Der er store roser til Pierre-Emile Højbjerg efter endnu en stærk præstation for Southampton i Premier League

Han er ikke god nok til det danske landshold, men i Premier League kører det for Pierre-Emile Højbjerg.

Trods en tåbelig udvisning for skuespil i hjemmekampen mod Leicester i slutningen af august strøg danskeren direkte tilbage i startopstillingen mod Crystal Palace inden landskampspausen, hvor han kvitterede med en scoring.

Det gjorde han også mandag aften, hvor manager Mark Hughes igen foretrak Pierre-Emile Højbjerg på den centrale midtbane ved siden af Mario Lemina i opgøret mod Brighton & Hove Albion hjemme på St. Mary's Stadium, hvor Southampton blev snydt til allersidst og måtte nøjes med 2-2.

35 minutter inde i opgøret kanonerede Højbjerg Southampton i front foran hjemmepublikummet med et meget optimistisk spark fra omkring 30 meters afstand.

Artiklen fortsætter under tv-klippet

Ifølge de engelske medier er det dog langt fra kun scoringer, den tidligere Bayern München-spiller bidrager med hos Southampton, der efter 2-2 mod Brighton er nummer 13 efter fem kampe.

Sky Sports kårer således Højbjerg til kampens spiller og belønner ham med karakteren 8/10 - højere end nogen anden spiller på banen.

'Højbjerg er en mand i form og har nu scoret i sine to sidste kampe for Southampton efter at have scoret lige så mange i sine foregående 102 ligakampe. Hans pletskud var smukt, og med en afstand på 32 meter er det det mål, der er scoret fra længst afstand i Premier League indtil videre i denne sæson'.

'Men det var ikke kun med målet, han bidrog. Han dominerede midtbanen med bolderobringer og gode afleveringer til sine holdkammerater i første halvleg og trævlede Brighton op inden deres comeback i anden halvleg, lyder beskrivelsen af kampens bedste spiller', mens Jannik Vestergaard tildeles 7/10 for sin præstation i det centrale forsvar.

Artiklen fortsætter under billedet.

Danske Jannik Vestergaard deltog i holdkammeraternes fejring af Pierre-Emile Højbjergs scoring til 1-0. Foto: Ritzau Scanpix
Danske Jannik Vestergaard deltog i holdkammeraternes fejring af Pierre-Emile Højbjergs scoring til 1-0. Foto: Ritzau Scanpix

BBC er heller ikke karrig med de danske roser. Også her løber Pierre-Emile Højbjerg med kåringen som kampens spiller, mens der ligeledes er pæne ord til den danske makker.

'Der var masser af positivt for Mark Hughes hold. Højbjerg og Lemina kontrollerede midtbanen, og sommerindkøbet Jannik Vestergaard fremstår som en mere og mere snu tilføjelse til forsvaret', lyder det blandt andet.

Trods den personlige succes i Premier League er Pierre-Emile Højbjerg bestemt ikke inde i varmen på det danske landshold, og han var end ikke udtaget til truppen, der mødte Wales sidste søndag - ligesom han heller ikke var blandt de 23 danske spillere, der var med til VM i Rusland.

Se også: Hareide med markant Højbjerg-kritik: - Det var jeg ikke glad for

Se også: Efter 19 måneders landsholds-fravær: - Jeg har lært af mine fejl

Landstræneren holder godt øje med de unge spillere i truppen. Foto: Lars Poulsen. VM 2018 - 26. maj. 2018 - kl. 10:02 Hareide forklarer beslutning: - Det handler ikke om Pierre-Emiles uvilje

FC Barcelonas offensiv er god - og dyr! Spørgsmålet er, om den er for dyr...? Foto: Gabriel Bouys/AFP Sport og Spil Sådan bliver du kongen af CL-manager: Her er fælderne og de gode køb

Foto: AP Sport og Spil Debriefing fra Singapore: Magtbalance tipper for Magnussen

85 kommentarer
Vis kommentarer