For præcis et år siden startede Leicesters mirakuløse optur

For 12 måneder siden var Kasper Schmeichel og Co. bundprop i Premier League. Men så startede et ubeskriveligt eventyr, der har bragt dem meget tæt på Premier League-titlen

Leicester sikrede sig for gemte gang i træk en 1-0-sejr, da de i weekenden vant hjemme mod Southampton. (Foto: AP)
Leicester sikrede sig for gemte gang i træk en 1-0-sejr, da de i weekenden vant hjemme mod Southampton. (Foto: AP)

Leicester City har aldrig vundet det engelske mesterskab. De har været tæt på én gang - tilbage i 1928/1929-sæsonen, hvor de endte på andenpladsen i den bedste engelske række.

Men vundet - det har de aldrig.

Og havde du for præcist et år siden hævdet, at de ville være favoritter til at sikre sig deres første Premier League-titel 12 måneder senere, ville de fleste have grinet deres røv i laser over den kommentar.

Ikke desto mindre er dét virkeligheden for Leicester i øjeblikket.

Kasper Schmeichel og co. fører helt sensationelt Premier League med syv point ned til nummer to, Tottenham, med seks runder tilbage af turneringen.

Jo, der lugter af guld i Leicester og omegn, men det gjorde det bestemt ikke for præcis et år siden. 4. april 2015 lå holdet sidst i Premier League og var store favoritter til at rykke ud i den næstbedste række.

Efter 31 kampe havde de kun skrabet 22 point sammen, og på daværende tidspunkt havde de ikke vundet en kamp i PL siden i tre måneder. De fleste troede da også, at Nigel Pearsons mandskab var død og begravet, og eksperter havde for længst dømt dem ude.

 

Men så tog holdet tyren ved hornene og begyndte på en bemærkelsesværdig og utrolig optur. 4. april sidste år fik Leicester endelig en sejr, da de tog alle tre point mod West Ham. Og derefter så de sig ikke tilbage.

Det blev til yderligere seks sejre, en uafgjort og et enkelt nederlag i den sæson, som resulterede i en 14. plads med seks point ned til stregen.

Inden denne sæson begyndte, skiftede klubben Pearson ud med Claudio Ranieri på manager-posten, som forsatte at ride på succesbølgen. Leicester har siden første runde være i toppen af Premier League, og på et år har de samlet hele 91 point i Premier League - 18 point bedre end Tottenham og Arsenal.

En vanvittig og sensationel historie, der vil få en fantastisk slutning, hvis det lykkes Schmeichel og co. at sikre sig deres første Premier League-titel nogensinde.

Leicester har haft mange højdepunkter det seneste år, men her har vi udvalgt tre af de største, som du kan gense:

TV: Her redder Leicester sig i Premier League

TV: Vardy slår Ruud van Nistelrooys mål-rekord og skriver historie, da Leicester-angriberen scorer i sin 11. Premier League-kamp i træk

TV: Leicester imponerer stort og udspiller Manchester City på deres hjemmebane

9 kommentarer
Vis kommentarer