Forfærdelig historie bag stjernens fravær: Nyfødt søn kæmper for livet

David Silva har fået fri til at være sammen med sin for tidligt fødte søn og resten af familien

David Silva har misset en række kampe for Manchester City i Premier Leagues travle juleprogram, og onsdag har den spanske kreatør berettet om årsagen på de sociale medier.

David Silva skriver, at hans nyfødte søn, Mateo, er født alt for tidligt og kæmper en daglig kamp for overlevelse:

- Jeg vil gerne takke jer alle for den kærlighed og den omtanke, jeg har modtaget de seneste uger. En særlig tak til mine holdkammerater, min manager og alle i klubben for at forstå min situation. Jeg vil også dele med jer, at fødslen af min søn, Mateo, er sket alt for tidligt, og han kæmper dag for dag med hjælp fra lægerne, skriver David Silva.

Den spanske midtbanespiller var tilbage på City-holdet i onsdagens sejr over Watford, men siden 16. december har nøglespilleren misset kampe mod Tottenham, Newcastle og Crystal Palace for at være sammen med sin familie.

Manager Pep Guardiola har løbende forklaret, at Silva var fraværende på private årsager:

- Når han er klar, kommer han tilbage. Men hans personlige liv er altid vigtigere end noget andet. Så når han kommer tilbage, er det, fordi han er klar, har Guardiola sagt ifølge goal.com.

Den udtalelse holder manageren naturligvis fast i, og alt tyder på, at David Silva nu igen får en længere kamppause fra Manchester City, der først har Premier League på programmet 14. januar, men to cup-kampe inden da.

- Familie er det vigtigste. I kan alle se, hvor vigtig David er for os, men jeg ved ikke, hvor længe han bliver her. Han får fri til at rejse hjem igen, hvis han har behov for det. Det betyder intet, hvis vi skulle få nul point, inden han returnerer. Familie er vigtigst, sagde Pep Guardiola onsdag ifølge Daily Mail.

City spiller lørdag FA Cup mod Burnley, mens Bristol City kommer på besøg tirsdag i ligacuppen.

Guardiola efter vanvidstacklinger: Så slemt er det med stjernerne

Slagtede stjernen ud af kampen: Nu er de ude resten af sæsonen

Vinterens STØRSTE transfer: Barcelona detaljer fra ønskespilleren

Ingen ’Pep’ i nytårsfuser: City snublede i dramatisk opgør

Guardiola slår alarm: Det smadrer vores spillere!