Forrykt statistik, men her er sandheden bag Okore-managers fyring

Jores Okores forhenværende manager i Aston Villa, Paul Lambert, blev ikke blot fyret på grund en forrykt statistik, men også fordi klubbens ejer frygtede for konsekvenserne ved en nedrykning

Fyringen af Paul Lambert i Aston Villa handlede om mere end blot dårlige resultater, manglende mål og en spillestil, der gjorde klubbens fans rasende.

For Aston Villa-ejer Randy Lerner kunne ikke længere satse på, at Paul Lambert var den rigtige til at holde Birmingham-klubben på den rigtige side af stregen og dermed få del i den nye vanvittige penge-pakke, som netop er blevet underskrevet i Premier League.

En nedrykning ville simpelthen være alt, alt for dyr for Villa og amerikanske Lerner, der satte sig på aktiemajoriteten i 2006 for langt over en halv milliard kroner, men siden maj sidste år har forsøgt at skille sig af med Premier League-klubben.

Ifølge den engelske avis The Telegraph var fyringen eneste mulighed for den pressede amerikanske ejer. I weekenden underskrev Premier League en ny tv-aftale, der smadrede alle tidligere rekorder for, hvad en rettigheds-aftale kunne koste. Britiske Sky og BT betalte til sammen cirka 51 milliarder kroner - en stigning på 71 procent i forhold til tidligere.

Eller hvad der svarer til over 100 millioner kroner per viste Premier League-kamp. Og disse mange penge boostede værdien for alle Premier League-klubberne. Men gjorde det samtidig også ekstra dyrt at rykke ned.

Aston Villa fyrer sin manager

TV: Se Arsenal smadre Okore 5-0

Jores Okore i aktion mod Manchester Uniteds Radamel Falcao (Foto: Zuma Press)
Jores Okore i aktion mod Manchester Uniteds Radamel Falcao (Foto: Zuma Press)
 

Aston Villas forrykte statistik
Jores Okores Aston Villa har under Paul Lambert leveret en skræmmende statistik. Således er det i 101 Premier League-kampe for eks-manageren blot blevet til 25 sejre, 26 uafgjorte og altså hele 50 nederlag. Læg dertil at man blot har scoret 98 mål -  i denne sæson blot 12 i 25 kampe, så har man en forrykt statistik, der ville få selv en ignorant til at sige, at det var blevet for meget.

Men i den sidste ende var det gamblingen med investeringen, der viste sig at blive for stor for Villas amerikanske ejer. En nedrykning til Championship ville være for dyr. Og gøre klubben tæt på usælgelig. Det vidste Lerner, og derfor var han nødt til at sige stop.

Fodboldstjernens hemmelighed: Pædagog har betydet alt

Dansk PL-stjerne: Er jeg 200 mio. kr. værd?

Klinsmann og Sherwood - ikke Laudrup - er favoritter
Når et manager-sæde i England bliver ledigt, går der som regel ikke længe, inden Michael Laudrup bringes i spil. Men danskeren, som senest var sat i forbindelse med det ledige sæde i Queens Park Rangers, sagde så sent som onsdag, at han ikke havde i sinde at forlade Qatar før tid. Det er i øvrigt heller ikke hans stil at overtage et sæde midt i sæsonen. Læs hele hans forklaring her.

Dermed er favoritterne til jobbet som manager for blandt andre danske Jores Okore i stedet engelske Tim Sherwood og tyske Jürgen Klinsmann. Førstnævnte har ikke noget job, mens tyskeren er landstræner i USA.

Også den tidligere Villa-gigant Gareth Southgate er blandt favoritterne til manager-sædet i den pressede klub. Pånær Jores Okores scoring mod Chelsea, har Martin Laursens tidligere klub ikke scoret i de seneste otte Premier League-kampe.

Paul Lambert, der kom til klubben fra Norwich, kan se tilbage på to helt store nedture. Da man tabte Liga Cup-semifinalen til Bradford (der senere tabte finalen til Swansea og Laudrup), og da man blev knust 8-0 af Chelsea - klubbens største nederlag nogensinde.

Fans trætte af Jorés Okores røvkedelige Aston Villa

Voldsomt skænderi fik Roy Keane fyret

TV: Jores Okore gør ende på Villas rekordstime uden mål

TV: Se alle midtugens 26 PL-mål i et klip  - men ingen fra Aston Villa

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter