Annonce:
Annonce:

Forstå sagaen om Coutinho: Sådan er spillet om Liverpool-stjernen

Analyse: For andet transfervindue i træk er der konstant nye historier om Philippe Coutinho og FC Barcelona. Storklubben fra Catalonien vil stadig have brasilianeren som Neymar-afløser, og på Anfield i Liverpool er der denne gang påfaldende tavst. Ekstra Bladet går bag om transfervinduets hedeste historie

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Skal man forstå spillet om Philippe Coutinho, skal man ikke kun lytte til det, der bliver sagt. Man skal også lytte efter det, som ikke bliver sagt.

Som da Liverpool-manager Jürgen Klopp på et pressemøde efter kæmpekøbet af Southamptons Virgil Van Dijk fortalte, at der ikke var brug for at sælge nogen for at få regnskaberne til at stemme.

Tyskeren ville dog ikke gå så langt som til at sige, at Coutinho også ville være på Anfield, når januar blev til februar.

- Det eneste, jeg vil sige, og det eneste, jeg er interesseret i, er, hvordan ’Phil’ spiller i øjeblikket. Resten kan jeg ikke og vil jeg ikke tale om, for åbner jeg en dør, vil I (medierne, red.) løbe lige igennem.

Annonce:

- I min business giver det absolut ingen mening at tale om ting, der ’måske’ ’kunne’ ske. Alt, det gør, er at skabe historier, der 90 pct. af tiden ikke er sande. Hvorfor skulle vi gøre det, lød det retorisk fra Klopp.

Spoler vi tiden knap et halvt år tilbage, var retorikken en anden i Liverpool. Under klubbens sommertur til Hong Kong var Klopp klar i mælet.

Nej, Coutinho var ikke til salg. Og nej, Liverpool var ingen sælgende klub.

FC Barcelona ville have 25-årige Coutinho til at afløse landsmanden Neymar på Camp Nou, men lige så insisterende Barça var, lige så konsekvente var Liverpool i deres afvisning af catalonierne.

De bød en, to og tre gange, men blev mødt af samme budskab, uanset hvor meget de hævede tilbuddet.

Coutinho var ikke til salg. Basta.

Kreativ Barcelona-avis
Det er der ingen, der har sagt denne gang.

Klopp tør ikke udstede nogen Coutinho-garanti, og fra Liverpool-toppen har tavsheden været påfaldende. Og så er vi tilbage ved udgangspunktet: Man skal lytte efter det, som ikke bliver sagt.

Annonce:

Der er blevet sagt og skrevet meget om Coutinho, Liverpool og FC Barcelona. Det var sommerens helt store transfersaga og har potentiale til også at blive den mest omtalte i januar.

Der går ikke en dag, hvor der ikke er en ny udvikling, og Barcelona-avisen Sport er kreativ, når den skal sælge budskabet om, at Coutinho er købt.

Onsdag skrev den, at Coutinho var meget, meget, meget tæt på, men sommeren var en lektion i, at man ikke nødvendigvis skal tage meldinger for pålydende fra avisen, der er meget pro FC Barcelona.

Der er efter alt et dømme et meget eller to for meget på Sports onsdags-forside…

Forsiden på Barcalona-avisen Sport. Ifølge den er Coutinho meget, meget, meget tæt på. Foto: Sport.es
Forsiden på Barcalona-avisen Sport. Ifølge den er Coutinho meget, meget, meget tæt på. Foto: Sport.es
 

Transferballade i sommer
Den skal nok få ret på et tidspunkt, for de færreste tvivler på, at Coutinho bliver FC Barcelona-spiller.

Spørgsmålet er bare, hvornår det sker, og hvor meget La Ligas førerhold kommer til at betale for The Reds’ brasilianske troldmand.

For fodboldverdenen er som fødekæden. Og selv om Liverpool er en stor fisk, er FC Barcelona en endnu større.

Annonce:

Englænderne har kontrakt med Coutinho frem til 2022, og der er ingen frikøbsklausul i den aftale, som blev lavet for lige under et år siden.

På den måde sidder klubben med esserne i forhandlingssituationen, men alle parter ved også, at få ting i verden er mindre værd end en fodboldspiller, der ikke ønsker at være, hvor han er. Det ved Klopp.

Det lykkedes Liverpool at gøre Coutinho mild igen efter sommerens transferballade, men ingen kan være i tvivl om, hvad han gerne vil. Så er det bare, hvor beskidt det bliver.

Sport er overbevist om, at Coutinho aldrig kommer til at bære Liverpool-trøjen igen, og den lårskade, der holdt ham ude af opgøret mod Burnley nytårsdag, fik naturligvis spekulationerne til at eksplodere.

Intet friskt bud
Sport er overbevist om, at en handel bliver indgået i løbet af de kommende dage.

Avisen skriver, at man er langt i forhandlinger, men at de foregår indirekte på agentniveau. De to klubber skal ikke mødes ansigt til ansigt, før det er helt tæt på.

Annonce:

Liverpool Echo, som normalt er meget velorienterede om, hvad der foregår på Anfield, skriver, at parterne slet ikke er så langt, som Barcelona-avisen hævder.

Ifølge dem er der intet friskt Barcelona-bud på bordet og derfor ingen forhandlinger.

Coutinho har været stærkt spillende for Liverpool i denne sæson. Foto: AP/Peter Byrne
Coutinho har været stærkt spillende for Liverpool i denne sæson. Foto: AP/Peter Byrne

Barças tredje og sidste bud i sommer var på 130 mio. euro (ca. 968 mio. kr.), men kun omkring 700 mio. kr. var garanterede penge.

Resten var forskellige klausuler, og det virker også som at være knasten denne gang.

Liverpool vil – angiveligt – have 150 mio. euro (ca. 1,1 mia. kr.), mens FC Barcelona ikke vil strække sig længere end de 130 mio. euro, som de bød i sommer.

Det er til gengæld garanterede millioner til Liverpool, og løsningen for at få den komplicerede handel til at gå op, kan blive en række klausuler, som udløses, hvis Coutinho får succes på Camp Nou.

Sommer er oplagt
Nike, der både er trøjesponsor i FC Barcelona og støvlesponsor for Coutinho, har i hvert fald gjort klar.

Annonce:

Kort før nytår poppede en reklame op på udstyrsgigantens hjemmeside. ’Philippe Coutinho er klar til at lyse Camp Nou op’, stod der i beskeden, der var ledsaget af et tilbud.

Frem til 6. januar kunne man gratis får magikerens navn på ryggen af ens nye Barcelona-trøje. Reklamen blev hurtigt fjernet, men det viser, at der er gjort klar til den helt store præsentation.

Nike var lige lovligt hurtigt ude... Foto: Screendump nike.com
Nike var lige lovligt hurtigt ude... Foto: Screendump nike.com

Liverpool ved, at de kommer til at miste en verdensstjerne, men klubbens ejer, Fenway Sports Group, vil utvivlsomt gøre meget for, at det først bliver til sommer.

Amerikanerne har fået meget kredit for at hente Virgil Van Dijk, men vil miste meget af den igen, hvis Coutinho forsvinder i dette vindue.

Til sommer vil der være en accept fra fans, men The Reds har brug for ham i Champions League og i jagten på en top 4-placering i Premier League.

FC Barcelona vil alligevel ikke kunne gøre brug af ham i Champions League og bør kunne køre ligatitlen hjem uden Coutinhos hjælp.

Annonce:

Næste sommer virker stadig som det oplagte tidspunkt af effektuere et skifte. Coutinho får sit ønske opfyldt, FC Barcelona deres ønskeskespiller og Liverpool et halvt år mere med brasilianeren samt tid til at finde en afløser.

Der er stadig ingen hvid røg fra Anfield, men signalerne er ikke til at tage fejl af.

Derfor vil Coutinho til Barcelona

1. Drømmen. Hvis sydamerikanske spillere frit kan vælge, foretrækker langt hovedparten La Liga frem for Premier League. For dem er Real Madrid og FC Barcelona de absolutte drømmeklubber og det ypperste, man kan opnå. Sådan er det også for Coutinho.

***

2. Trofæer og titler. I FC Barcelona han større mulighed for at se sine sportslige drømme gå i opfyldelse. Barça bejler altid til Champions League-trofæet, og får Coutinho succes på Camp Nou, kan han komme i spil til Guldbolden. Det er sværere som Liverpool-spiller.

***

3. Levestilen. Det kølige engelske klima og kedelige køkken er sjældent sagen for en sydamerikaner. De er mere tiltrukket af Sydeuropa og den tilgang til livet, som man har på de kanter. Det minder mere om, hvad de er vant til, og det er også en faktor i valget af klub.  

Klausul-kaos truer Barcelona: Kan miste endnu en profil

Mølby: Liverpool har gjort et kup

90 minutter om Premier League: Her skal din klub købe ind

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: