Annonce:
Annonce:

Fremragende Eriksen dukket i utrolig målfest

Christian Eriksen viste vejen to gange for Tottenham, der dog måtte se sig slået 4-2 i FA Cup-semfinalen mod Chelsea

Eriksen var fremragende i semifinalen, men tabte til sidst. Foto: AP
Eriksen var fremragende i semifinalen, men tabte til sidst. Foto: AP
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Det kunne være endt som Christian Eriksens helt store aften. For den 25-årige dansker var særdeles spektakulær på Wembley, da Tottenham mødte Chelsea i den ene FA Cup semifinale.

Med næstsidste fod på begge af sit holds scoringer i kampen, spillede den formstærke kreatør endnu engang en nøglerolle. Men denne aften var ikke nok i det, der endte som et sandt festfyrværkeri på det legendariske stadion.

For Chelsea vandt 4-2 i et opgør, der gjorde sig bemærket som en af de mest spektakulære semifinaler i den engelske cupturnering i nyere tid.

Kampen blev således alt andet end en fuser, og raketterne fløj om ørene på de to holds keepere, Hugo Lloris og Thibaut Courtois, fra start til slut.

Ofte var sigtekornet korrekt indstillet. Og specielt Chelseas Nemanja Matic vil sent glemme det mål, han 10 minutter før tid lukkede kampen med.

Annonce:

Serberen havde endnu ikke scoret i sæsonen, da han trykkede af fra kanten af feltet - men med et drøn af en anden verden, ændrede han på den statistik. Bolden fløj op i krogen, og Chelsea fortsatte himmelflugten i en sæson, der meget sandsynligt kan ende med både mesterskab og FA Cup-triumf.

Til sidst tabte Tottenham. Fotos : AP

For med sejren over lokalrivalerne står Antonio Contes mandskab nu i finalen i den traditionsrige turnering, hvor enten Arsenal eller Manchester City venter i kampen om trofæet.

Og det til trods for, at den italienske taktiker endda valgte at spare et par af sine allerstørste profiler forud for lørdagens London-derby. Både Diego Costa og Eden Hazard sad på bænken, da dysten begyndte, og herfra kunne de se en tredje offensiv-spiller fra Chelsea få en hurtig hovedrolle.

Willian scorede både til 1-0 og 2-1 i første halvleg. Begge gange på dødbolde. Først via et brag af et frispark allerede efter fem minutters spil - og siden kort før pausen, da brasilianeren sikkert omsatte et straffespark.

Annonce:

I mellem de to scoringer havde Tottenhams assistkonge, Christian Eriksen, slået til igen, da han efter et hjørnespark smed bolden ind i feltet, hvor en fri Harry Kane kunne tippe bolden i mål.

Og da danskeren efter pausen strålede igen med en helt fænomenal aflevering, der førte til en ny udligning, er fortællingen tilbage, hvor den startede. Dramaet på Wembley kunne således let være blevet historien om et storslået Tottenham-comeback orkestreret af Eriksen.

For superlativerne stod i kø efter, da danskeren med en følt aflevering sørgede for, at en fremadstormende Dele Alli uden større besvær kunne hamre bolden i mål til 2-2 med en flot halvflugter.

Men intet var lige så spektakulært som Matics mesterlige missil mod slutningen af kampen – og da indstiftede Eden Hazard kort forinden havde bragt Chelsea på 3-2, endte serberens træffer altså med endegyldigt at punktere Tottenham drømme om triumf.

Annonce:

Nu er spørgsmålet så, om Mauricio Pochetino mandskab kan svare igen i ligaen, hvor man er fire point efter lørdagens modstander med seks runder tilbage. Næste opgave for Christian Eriksen og Co. er udekampen mod Crystal Palace onsdag, mens Chelsea tirsdag tager imod Southampton.

Bliver det bare halvt så underholdende i en af de to kampe, som det var lørdag på Wembley, er der god grund til at se fodbold i London igen i næste uge …

Mølby: Dele Alli kan nå hele vejen til toppen

Sørensens ekskone raser: Voldsramte kvinder er retsløse!

United bekræfter Zlatan-mareridt

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: