Frygter kaos: - Det kan blive meget grimt

Uroen ulmer i England, hvor der fortsat ikke er nogen afklaring på, om fodbolden kan eller skal vende tilbage

Der er spirrende optimisme rundt om i fodboldeuropa, hvor der er tro på, at spillet snart kan vende tilbage. Godt nok uden tilskuere, men så kan man i det mindste få færdiggjort sæsonerne.

Men det er ikke alle steder, hvor der trækkes i samme retning, for i England er der for alvor diskutioner i gang. Det centrerer sig om Premier League og syrer ned gennem det engelske ligasystem.

For flere Premier League-klubber er, som New York Times skrev tidligere onsdag, ikke interesserede i at færdiggøre sæsonen, fordi de - primært bundklubber - holder fast i et håb om at bevare Premier League-tilværelsen, hvis en annullering af Premier League-sæsonen sker. Derfor er de ikke interesserede i at spille på neutral grund eller uden tilskuere.

Problemet for engelsk fodbold er, at det ikke kun går ud over Premier League, men også The Championship, League 1 og League 2. Her skal der være op- og nedrykninger, og chefen for de tre rækker forudser allerede nu, at det ender grimt, hvis der ikke bliver oprykning fra The Championship i denne række.

- Jeg vil tro, at man kan forvente, at advokater kommer til at tjene kassen, hvis det sker (at der ikke bliver rykket klubber op, red.). Der kommer til at være en høj grad af raseri fra en del Championship-klubber.

- Det vil være et brud på den aftale, der ligger mellem os, Premier Legaue og fodboldforbundet, og jeg vil tro, at fodboldforbundet også vil have en holdning til det.

- Det sikre svar er, at det kan blive meget grimt, for vores forventning er, at tre hold skal rykke op i Premier League, lyder det ifølge the Sun fra EFL's bestyrelsesformand Rick Parry.

I Premier League skal beslutninger vedtages af 14 af 20 klubber, og ifølge New York Times har bundklubberne rottet sig sammen for at sikre, at der ikke stemmes noget igennem.

Aktuelt mangler der at blive afviklet ni runder i både Premier League og i den næstbedste række Championship.

Kaos i Premier League - bundklubber rotter sig sammen

Stjerne: Corona er en myte

Premier League-stjernes indre dæmoner