Annonce:
Annonce:

Fyringstid: Sjette fyring på syv uger

Ole Gunnar Solskjær overlevede ikke 1-4 blamagen mod Watford - nu har flere manageres allerede fået sparket i løbet af de første 12 runder i forhold til hele sidste sæson

Harry Magurie så rødt, da Manchester United kollapsede og tabte 1-4 til Watford.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Ole Gunnar Solskjær blev den sjette Premier League-manager, der fik sparket i denne sæson.

Watford, Newcastle, Tottenham, Norwich og Aston Villa har allerede skiftet manager i denne sæson. Og nu følger Manchester United altså i kølvandet oven på en række skuffende resultater den seneste tid.

Det er en voldsom udvikling i forhold til sidste sæson, hvor blot fire managers fik sparket i løbet af hele sæsonen. Med fyringen af Ole Gunnar Solskjær er Premier League nu blot én managerfyring fra hele 2019/2020 sæsonen, hvor syv blev fyret undervejs.

Ole Gunnar Solskjær blev den sjette trænerfyring i Premier League på blot syv uger. Foto: Ian Kington/Ritzau Scanpix.
Ole Gunnar Solskjær blev den sjette trænerfyring i Premier League på blot syv uger. Foto: Ian Kington/Ritzau Scanpix.

Der er dog stadig et stykke vej til 2017/2018-sæsonen, hvor hele ti klubber skiftede manager undervejs i sæsonen.

48-årige Ole Gunnar Solskjær har længe balanceret på kanten af en fyreseddel, fordi resultaterne på grønsværen mildt sagt ikke har været en klub som Manchester United værdigt.

Annonce:

0-5 blamagen mod ærkerivalerne fra Liverpool gjorde ikke bare ondt ind i sjælden hos The Red Devils. Det var et smertefuldt nederlag, der vil blive husket mange år ud i fremtiden.

Siden kom ydmygelsen mod lokalrivalerne fra Manchester City, hvor Ole Gunnar Solskjærs mandskab faktisk havde flere afslutninger på deres egen keeper, David de Gea, frem for på Ederson Moraes hos Manchester City.

Seks managerfyringer i sæsonen

3. oktober: Xisco Muñoz bliver fyret i Watford efter en dårlig sæsonstart. Han erstattet af trænerlegenden Claudio Ranieri, der i 2016 sensationelt vandt Premier League med Leicester.

20. oktober: Steve Bruce får sparket i nyrige Newcaste, der netop har fået saudiske ejere. Han er siden blevet erstattet af Eddie Howe, der på grund af corona ikke kunne sidde på bænken i hans første kamp som Newcastle-manager. Den endte 3-3 mod Brentford.

1. november: Nuno Espirito Santo får sparket i Tottenham efter 0-3 nederlaget til Manchester United. Det var tredje nederlag i fire seneste kampe og udløste en tidlig fyrreseddel til portugiseren. Fyringen kom også fordi Spurs havde indledt sæsonen med nederlag til lokalrivalerne fra West Ham og Arsenal. Han er blevet afløst af Antonio Conte, der vandt mesterskabet med Inter i sidste sæson. Conte var inde i billedet i sommer, men afviste et skifte dengang.

6. november: Daniel Farke får sparket i Norwich. Det sker mærkeligt nok efter holdets første sejr i denne sæson, da de vandt 2-1 over Brentford. Siden har Dean Smith overtaget jobbet, efter han blev fyret i Aston Villa.

7. november: Oven på fem nederlag i træk får Dean Smith sparket som manager i Aston Villa. Kort efter får han job i Norwich. Afløseren for ham i den engelske traditionsklub bliver Liverpool-legenden Steven Gerrard.

21. november: Fire nederlag i den seneste fem kampe var mere end Manchester United-ledelsen kunne klare. 0-5 mod Liverpool og 0-2 mod lokalrivalerne fra Manchester City gjorde voldsomt ondt, men 1-4 blamagen mod Watford fyldte bægret, og fik ledelsen til at sparke Ole Gunner Solskjær ud fra den engelske topklub.

Så sent som i juli måned forlængede parterne ellers aftalen frem til sommeren 2024.

Men 1-4 blamagen mod oprykkerne fra Watford var sønnet til nordmandens ’ligkiste’ som Manchester United-manager.

Ole Gunnar Solskjær og assistenten Michael Carrick har ikke evnet at løfte Manchester United tilbage i titelkampen. Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix.
Ole Gunnar Solskjær og assistenten Michael Carrick har ikke evnet at løfte Manchester United tilbage i titelkampen. Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix.

Ole Gunnar Solskjær tiltrådte i Manchester United 19. december 2018 efter fyringen af Jose Mourinho.

Han startede helt forrygende med 14 sejre, to uafgjorte og blot tre nederlag i de første 19 kampe med ansvaret for klubben. Det førte blandt meget andet også til en sejr i ottendedelsfinalerne i Champions League, hvor Paris Saint Germain blev besejret.

Annonce:

Den flotte start blev belønnet med en permanent kontrakt til 2022. Manchester Uniteds ledelse var tilsyneladende så glade for klubikonet, at han så sent som i sommer blev udstyret med en yderligere forlængelse frem til sommeren 2024.

Men fire nederlag i de seneste fem kampe var mere end direktør Ed Woodward og ejerne fra Glazer-familien kunne acceptere.

48-årige Ole Gunnar Solskjær fik så sent som i sommer forlænget sin aftale frem til sommeren 2024. Men nu er det altså slut i Manchester United. Foto: Ole Scharff/Ritzau Scanpix.
48-årige Ole Gunnar Solskjær fik så sent som i sommer forlænget sin aftale frem til sommeren 2024. Men nu er det altså slut i Manchester United. Foto: Ole Scharff/Ritzau Scanpix.

Ole Gunnar Solskjær bliver på mange måder historisk som Manchester United-manager, fordi han i løbet af sine næsten tre års regeringsperiode aldrig nåede at vinde et trofæ

Michael Carrick er foreløbig udnævnt til midlertidig manager i kriseramte Manchester United, der nu går på managerjagt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: