Gerrard taler ud: Han var værre end Balotelli

Steven Gerrard fortæller i sin bog om skaden i sin penis, om snakke med nye spillere over sms, om hvem han vil have som assistent, og om Liverpools næste storspiller

Steven Gerrard fortæller mange interessante ting i sin nye bog - der er penis-skaden, den værste spiller, sms-forsøg på at hente nye spillere, og så byder han på den kommende stjerne i klubben (Foto: AP)
Steven Gerrard fortæller mange interessante ting i sin nye bog - der er penis-skaden, den værste spiller, sms-forsøg på at hente nye spillere, og så byder han på den kommende stjerne i klubben (Foto: AP)

I 2006 blev Steven Gerrards bog 'My autobiography' årets sportsbog i England, og i 2012 udkom hans bog 'My Liverpool Story' også med stor succes.

Nu er Steven Gerrard så igen på bogmarkedet med bogen 'My Story', og Daily Mail har haft travlt med at offentliggøre kapitler fra bogen.

Senest har kapitler, hvor Gerrard taler om de bedste og værste medspillere i Liverpool, ramt avisens spalter.

Ikke overraskende taler Gerrard meget rosende omkring Fernando Torres, Xabi Alonso og Luis Suárez, som han kalder de tre bedste spillere, mens han har været i klubben.

På negativ-siden står til gengæld et navn lysende klart.

- Jeg vil slet ikke spilde tid på at tænke på El Hadji Diouf, men det er værd at fremhæve hans spildte sæsoner som et eksempel på, hvordan alt kan gå galt, skriver Gerrard i bogen.

Steven Gerrard og El-Hadji Diouf var ikke de bedste venner i Liverpool (Foto: AP)
Steven Gerrard og El-Hadji Diouf var ikke de bedste venner i Liverpool (Foto: AP)
 

Diouf blev sammen med Salif Diao og Bruno Cheyrou hentet ind i sommeren 2002 for at rykke Liverpool fra andenpladsen og op som nummer et.

- Det var nok den største omgang spild af 180 millioner kroner i Liverpools historie, skriver Gerrard.

Diouf var den dyreste af de tre og blev købt for 100 millioner kroner i franske Lens af manager Gerard Houllier.

- Jeg forstod, hvorfor Gerard købte ham, men han kendte ham ikke som person, skriver Gerrard.

- Vi sluttede sæsonen på femtepladsen og Diouf sikrede sig førstepladsen på listen over Liverpool-spillere, som jeg mindst har kunnet lide, skriver Gerrard.

- På mig virkede det til, at Diouf ikke havde nogen reel interesse i fodbold, og han havde slet ingen følelser for Liverpool, skriver Gerrard.

Gerrard nævner en episode, hvor Diouf sendte en kæmpe slimet spytklat på en Celtic-fan i marts 2003 som et eksempel på hans ondskabsfulde væsen.

Se også: Værsgo - her er 36 gratis spillere til din klub

Steven Gerrard var heller ikke glad for El-Hadji Diouf, da denne skiftede til Blackburn (Foto: AP)
Steven Gerrard var heller ikke glad for El-Hadji Diouf, da denne skiftede til Blackburn (Foto: AP)
 

El Hadji Diouf nåede 55 kampe og blot tre mål for Liverpool frem til 2005, og siden har man sammenlignet Mario Balotellis periode i klubben med Dioufs.

- Jeg har altid sagt nej til, at man kan sammenligne de to. Jeg har respekt for Balotelli, og det har jeg ikke for Diouf, skriver Gerrard.

- Balotelli kan have et vindende væsen, men det vil man aldrig sige om Diouf. Det eneste positive ved ham var, at han arbejdede hårdt på banen. Han ville altid have bolden og gemte sig aldrig, skriver Gerrard.

Gerrard fortæller, at Balotelli i det mindste altid kunne få andre til at smile, og han var heller ikke købt som førstevalg.

- Brendan Rodgers kom til mig en dag midt i august og på træningsbanen sagde han, at flere nyindkøb var blevet misset, og den eneste mulighed var lidt af en gambling. Så holdt han pause og sagde, at den gambling var Mario Balotelli, og min reaktion var 'uh-oh', skriver Gerrard.

Se også: Brød uskrevne regler: Mourinho var rasende

Steven Gerrard har trods alt respekt for Mario Balotelli (Foto: AP)
Steven Gerrard har trods alt respekt for Mario Balotelli (Foto: AP)

Gerrard havde aldrig mødt Balotelli, men havde hørt fra José Mourinho, at italieneren ikke var til at styre, og det kom Liverpool hurtigt til at mærke.

- Han gjorde hurtigt indtryk, da han under en defensiv dødboldøvelse sagde til Brendan, at han ikke kunne dække op på hjørne. Jeg faldt næsten ind i stolpen og tænkte, at han var høj og stærk, og så kunne han ikke dække op på hjørne, skriver Gerrard.

Brendan Rodgers satte dog Balotelli på plads og bad Balotelli om at lære at dække op, men i kamp gik det ikke godt for Balotelli, der simpelthen ikke løb nok. Gerrard mener, at Balotelli var decideret håbløs i en kamp mod Basel.

- Der var ingen konflikt mellem os, men jeg kunne se, hvad Mourinho mente med, at han ikke var til at styre. Han kom altid for sent, han ville altid have opmærksomhed, han sagde de forkerte ting, og han arbejdede ikke hårdt nok. Han gjorde for mange ting forkert, skriver Gerrard.

I bogen fortæller Gerrard også, at hvis han en dag bliver manager i Liverpool, så vil han gerne have Xabi Alonso eller Jamie Carragher som assistent.

- De er meget intelligente og har et stort kendskab til fodbold og er specielle folk, skriver Gerrard.

Den tidligere Liverpool-anfører taler også om stor rivalisering mellem Daniel Sturridge og Luis Suárez. Sidstnævnte bad i øvrigt Gerrard om at holde godt øje med Philippe Coutinho, som de begge mener, kan blive Liverpools næste storspiller.

- Men jeg ved også, at de spanske giganter Barcelona og Real Madrid vil komme og jagte ham, ligesom de gjorde med Luis, skriver Gerrard.

Se også: Tottenham-kant afviste Liverpool og Manchester City

Se også: Ufattelige beløb: Her er de 10 bedst betalte i Premier League

Steven Gerrard forsøgte at lokke Willian til klubben, men han valgte Chelsea (Foto: AP)
Steven Gerrard forsøgte at lokke Willian til klubben, men han valgte Chelsea (Foto: AP)
 

I bogen fortæller Gerrard også, hvordan han blev brugt til at lokke nye spillere til klubben.

- Jeg fulgte altid en rutine. I stedet for at ringe direkte, så sendte jeg en sms. Det var mere respektfuldt og gav spilleren mulighed for at svare, når det passede, skriver Gerrard, der dog kom til at ringe til brasilianske Willian.

- Jeg understregede, hvor meget jeg beundrede ham og fortalte, at jeg vidste, at Liverpool talte med hans agent, og så brugte jeg standardordene 'Hvis du har brug for en snak eller stille spørgsmål, så står jeg til rådighed til en hver tid', skriver Gerrard.

Willian svarede høfligt, men understregede, at der også var Champions League-klubber efter ham, hvorefter Gerrard igen talte om fordelene ved Liverpool, og hvor meget fansene ville elske ham.

Brasilianeren endte med at skifte til Chelsea, og Gerrard havde tabt et slag, men han kontaktede altid kun spillere, som han selv kunne stå inde for. I sommeren 2014 var det Toni Kroos, men han endte i Real Madrid.

Når spillerne begyndte at nævnte, at deres kæreste hellere ville til London, Madrid eller Paris, så vidste Gerrard altid, at slaget var tabt.

Toni Kroos blev præsenteret i Real Madrid i sommeren 2014, men han kunne være endt i Liverpool (Foto: AP)
Toni Kroos blev præsenteret i Real Madrid i sommeren 2014, men han kunne være endt i Liverpool (Foto: AP)
 

I bogen afslører Gerrard også mere bizarre ting. For eksempel om dengang, hvor han fik en flænge i penis i en FA Cup-kamp mod Bournemouth.

- Jeg forsøgte at lukke en wing ude og blokere hans indlæg, men følte så et stik i mine ædlere dele, skriver Gerrard.

- Flængen så slem ud. Den var lige på tværs henover midten, og der var masser af blod. Jeg havde brug for fire sting, og I kan forestille jer, hvordan drengene jokede med, hvad jeg nu ikke kunne præstere på hjemmefronten, skriver Gerrard.

Tidligere har Gerrard også afsløret, at han havde et dårligt forhold til Rafael Benitez, at han gerne så José Mourinho tager over i Liverpool, og at han gerne havde forlænget kontrakten med Liverpool.

Se også: Gerrard afslører: Liverpool-manager kunne ikke lide mig

Se også: Fans ville elske ham: Mourinho perfekt i Liverpool

Steven Gerrard er nu L.A. Galaxy-spiller og snart forfatter. (Foto: AP) Premier League - 11. sep. 2015 - kl. 07:55 Gerrard undrer sig: Med det rigtige tilbud var jeg blevet

Sådan så det ud efter Steven Gerrards sidste kamp i Liverpool (Foto: AP)
Sådan så det ud efter Steven Gerrards sidste kamp i Liverpool (Foto: AP)
 

Se Gerrards følelsesladede afskedstale til Anfield her:

I sommeren 2015 skiftede Gerrard til LA Galaxy (Foto: AP)
I sommeren 2015 skiftede Gerrard til LA Galaxy (Foto: AP)
 

33 kommentarer
Vis kommentarer