Gigantisk tv-lussing kan vente

Tv-rettighedshaverne vil ikke betale fuld pris for fodboldkampe uden tilskuere som følge af coronakrisen

Den engelske regering har givet foreløbig grønt lys for at professionel idræt kan genoptages i juni uden tilskuere. Foto: Lee Smith/Ritzau Scanpix
Den engelske regering har givet foreløbig grønt lys for at professionel idræt kan genoptages i juni uden tilskuere. Foto: Lee Smith/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Premier League

Fodboldklubberne i Premier League bliver sandsynligvis tvunget til at give en stor rabat til ligaens tv-rettighedshavere.

Ifølge engelske medier vil rettighedshaverne ikke betale fuld pris for en sæson, der er blevet sat på pause af coronapandemien.

Selv om Premier League sandsynligvis genoptages i juni, så bliver det uden tilskuere. Rettighedshaverne vil ikke betale det fulde beløb uden den vanlige atmosfære.

Ifølge BBC kan de 20 klubber i Premier League blive bedt om at give en rabat på op mod 340 millioner pund svarende til 2,9 milliarder kroner.

Tirsdag ridsede ligaens direktør, Richard Masters, situationen op for klubberne på et møde.

- Vi kunne give klubberne en update i dag (tirsdag, red.) om situationen med rettighedshaverne, men det er selvfølgelig hemmeligt.

- Hvad der end sker, så er der tale om et betydeligt omsætningstab for klubberne. Det er uundgåeligt, siger Richard Masters.

Hvis Premier League ikke kommer i gang igen, så beretter engelske medier, at tv-rettighedshavere skal have en rabat på omkring 760 millioner pund svarende til 6,4 milliarder kroner.

Premier League er i gang med en tv-aftale, der strækker sig over en treårig periode fra 2019 til 2022. Den samlede værdi af aftalen er ifølge BBC på 9,2 milliarder pund svarende til 77,6 milliarder kroner over tre år.

Der resterer ni spillerunder af Premier League, som toppes suverænt af Liverpool.

Kritiserer sløv Balotelli: - En skændsel

Vildt rygte: Vil købe Gareth Bale

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind