Grønkjær: Derfor bliver Mourinho ikke fyret

Den tidligere Chelsea-spiller Jesper Grønkjær tvivler på, at Jose Mourinho bliver fyret i London-klubben

Mourinho selv frygter heller ingenting - han har det fint, sagde han efter endnu et Chelsea-nederlag - denne gang mod Stoke i Capital One Cuppen.

Disciplinærsagerne står i kø foran José Mourinhos dør. I dårligt selskab med tonsvis af både interne og eksterne problemer.

Som mesterholdets kollektive formnedgang og støttespillernes svigt. En nedtur som tydeligt illustreres af 15. pladsen i Premier League, hvor holdet har lidt hele fem nederlag.

Så rygtestormen stiger selvsagt i styrke: Hvornår får portugiseren sparket? På lørdag, mener flere engelske medier med adresse til et muligt nederlag i en hjemme-og skæbnekamp mod Liverpool.

José Mourinho og Chelsea er i dyb krise. Tirsdag røg storklubben ud af den engelske Capital One Cup. (Foto: AP) Engelsk fodbold - 27. okt. 2015 - kl. 23:44 Hvad nu, Mourinho? Chelsea taber straffe-drama

Men vil klubejer Roman Abramovic virkelig fyre ' The chosen one' for anden gang?

Næppe, mener Jesper Grønkjær, tidligere Chelsea-spiller og ekspert hos TV3 Sport.

- Der må være nogle målsætninger, som nok er blevet justeret. Måske har man i klubben sagt: ' Med en Top 4-placering er vi med i Champions League, og kan vi så vinde en pokal undervejs, er det okay. Så kom vi igennem sæsonen'.

- Det tror jeg mest på, siger Grønkjær, som dog anerkender, at det tema, som han for tre-fire uger siden ikke troede på, nu er temmelig påtrængende.

Er Mourinho snart fortid i Chelsea? (Foto: AP) Premier League - 27. okt. 2015 - kl. 09:13 Hvad laver du? Spillerne har opgivet Mourinho

- Men meget af det har jo ikke med fodbold at gøre. Mourinho har altid været stærk til at tage fokus væk. Han købte for eksempel Pedro og skyggede dermed for lægesagen.

- Personligt kan jeg godt lide en træner, der stiller sig frem. Det gør, at gruppen og klubben er beskyttet. Men der sker selvfølgelig ting indadtil, og for os andre bliver det jo trættende.

Klubejer tæt på
Bag det hele fornemmer Grønkjær, at klubejer Abramovic er trådt helt ind i orkanens øje.

- Han går aldrig ud og siger noget, men han er helt sikkert til stede. Sådan hører jeg det i hvert fald. Han var allerede i omklædningsrummet, da jeg var der, og i dag kan han engelsk.

- Men de kanter, der dengang var mellem dem engang, er slebet af. Mourinho sagde ved sin tiltræden, at han og ejeren havde samme ambitioner og visioner. Ved sin første ansættelse talte han om 'jeg'. Tingene var clearet på forhånd denne gang.

Som udenforstående tager Grønkjær forbehold omkring de mange gætterier på de interne forhold i Chelsea, mens problemerne på banen er særdeles synlige.

- Mourinho har været undskyldt på den måde, at det er de samme spillere, som løftede pokalen i maj. Men det stikker gevaldigt ud, at så mange har formnedgang på samme tid og stadig har det så langt henne i oktober.

José Mourinho blev forvist til tribunen på Upton Park i lørdags - nu risikerer han et decideret stadion-forbud, og fyresedlen kan kommer allerede på lørdag. (Foto: PA Photos) Chelsea - 27. okt. 2015 - kl. 13:39 Det sagde Mourinho: 'Du er så fucking blød'

- Og måden de taber på.

- Før var de gode til at stå kompakt, men pludselig er Ivanovic et tema på de andres taktik-tavle. Terry clearer forkert, og Fàbregas er bare så langt væk.

- Jeg ved ikke, om han har mistet truppen, men hvis han har, så er han væk. Så kan det ikke genoprettes. Men tror de stadig på ham, vil spillerne blive hørt nu. Det føler jeg mig sikker på.

Spillere bakker op
Tilsyneladende står spillerne stadig bag Mourinho. I alt fald hvis man skal tage gårsdagens udsagn for pålydende.

- Der er ikke noget mytteri mod Mourinho, forsikrede Ramires hos ESPN Brasil.

- Hvis du kigger på vores seneste kampe, så vil du se, hvordan alle løber utrætteligt og sætter livet på spil på banen, som vi siger.

- Når vi er i dårlig form, vil de negative spekulationer rejse sig, men truppen lader sig ikke påvirke udefra, og vi er fokuserede på at gøre, hvad Mourinho beder os om og hjælpe Chelsea tilbage på sejrskurs.

- Det er svært at finde en logisk forklaring, men det vigtige er, at vi arbejder sammen.

Kurt Zouma føler, at problemerne ligger hos spillerne selv.

- Vi har mentalt slappet for meget af. Men vi er ved at vågne op. Vi er alle motiverede - ikke efter at lave et spektakulært comeback, men simpelt hen efter at vende tilbage til vores normale niveau.

Det vil José Mourinho givet sætte pris på. For i mellemtiden har han sine egne kampe at kæmpe uden for banen. Efter weekendens røde kort har portugiseren to verserende disciplinærsager, og han må formentlig tage plads oppe på tribunen for at overvære den lørdagskamp, som ifølge mange kan blive hans sidste.

Allerede inden gårsdagens kamp befandt Jose Mourinho og Chelsea sig er i en historisk krise. 'The Special One' er tæt på en fyring, vurderer britiske medier. Men hvad er der galt i den britiske mesterklub? Vi spurgte vores fodboldanalytiker Gisle Thorsen.

11 kommentarer
Vis kommentarer