Grotesk situation: PL-giganter kan ende i uhørt playoff-drama om CL-plads

Liverpool, Manchester City og Arsenal kan ende i en uhørt situation, hvor alle tre ligger á point og har samme målscore og derfor kan havne i playoff-spil om en Champions League-plads

Selvom Premier Leagues vinderhold allerede er blevet fundet et par runder før tid, er der stadig masser af spænding tilbage i toppen.

Chelsea har som bekendt taget guldet foran Christian Eriksen og Tottenham.

PL-topmanager indrømmer: Jeg var blevet fyret i en større klub

Men et ganske grotesk scenarium kan udspille sig i kampen om tredje- og fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League og kvalifikationen.

For Liverpool, Manchester City og Arsenal kan ende i en situation, hvor de alle sammen har sammen antal point og samme målscore. Bliver dét tilfældet, skal de ud i en skæbnesvanger playoff-dyst imod hinanden på neutral bane.

Avis: Her er Arsenal-stjernens drømmeklub

Det vil sige, at de hver især skal spille to kampe; en mod hvert hold. Og en potentiel vinder af det spil vil sikre sig tredjepladsen og direkte adgang til Champions League, mens det næstbedste mandskab får fjerdepladsen og dermed billetten til Champions League-kvalifikationen.

Sådan foreskriver reglerne. Det skriver The Telegraph.

Arsenal udlignede to Manchester City-føringer i nervepirrende opgør

Vanskeligt puslespil venter
At alle tre hold slutter på samme antal point og samme målscore er måske ikke det mest sandsynlige i verden. Men det kan dog ske.

Hvis Liverpool, som øjeblikkelig nummer fire, skal blive en del af det utraditionelle og nærmest uhørte playoff-spil, kræver det, at de taber deres sidste kamp i sæsonen til Middlesbrough, så Merseyside-klubben slutter på 73 point.

Liverpool skilte Arsenal ad på Anfield. Se alle målene her

Det betyder, at de kan slutte á point med enten Manchester City (72 point) eller Arsenal (69 point) - eller ligefrem begge klubber! Det vil sige, at Manchester City kun må hente ét point i deres sidste to kampe, mens Arsenal henter fire point i deres to sidste kampe. 

Liverpool og City kan også ende sæsonen med identisk pointantal og målscore, hvis Liverpool slår Middlesbrough, og hvis City tager fire point med sig fra deres to sidste kampe mod henholdsvis West Bromwich og Watford.

Agüero reddede Manchester City mod Liverpool. Se alle højdepunkterne her

Hvis Arsenal og City skal slutte helt lige i tabellen, er Arsenal nødt til at tage tre point mere end City i holdenes to sidste kampe. Samtidig er Arsenal i de to kampe tvunget til udligne Citys +5 målscore.

Selvom scenarierne er mange i forhold til, at alle tre hold slutter helt lige, kan det lade sig gøre, hvis kampene eksempelvis slutter således:

Tirsdag:

Arsenal-Sunderland 3-0

Manchester City West Bromwich 2-2

Søndag:

Liverpool-Middlesbrough 0-1

Arsenal-Everton 0-0

Watford-Manchester City 3-1

Ovenstående scenarium vil efterlade alle tre hold med samme antal point, samme målforskel på +32 og samme antal scorede mål med 75 hver i alt.

Tæt på playoff tidligere
Premier League-ledelsen er kendt for tidligere at have lavet konkrete planer for en 39. kamp i Premier League.

Mølby: Klopp er havnet samme sted som forgængeren

Det skete, da Manchester United og Newcastle var 'truende' tæt på at slutte helt lige på point og målscore i sæsonen 1995/1996, da Chelsea og Arsenal var tæt på det samme for fire år siden, og da Liverpool og West Ham kæmpede om en Europa League-plads i sidste sæson.

Tilbage i 1996 var der sågar printet billetter til en afgørende playoff-kamp på Wembley.

Legenden håner Liverpools og Uniteds Top 4-drøm: Tag jer nu sammen

Men det endte som bekendt aldrig med at blive til noget.

The Telegraph mener at vide, at Premier League-topfolkene kun vil mødes for at diskutere playoff-scenariet, hvis udfaldene af tirsdagens kampe gør, at der fortsat holdes liv i muligheden for, at alle tre hold ender helt lige i tabellen.