Guardiola gør det umulige

Josep Guardiolas start i Manchester City ser ud til at blive hans bedste nogensinde i en ny klub

Uanset hvor den spanske manager med de mange meritter Josep Guardiola befinder sig, formår han som altid at skabe flotte resultater med sin sædvanlige, bold-dominerende, tiki-taka stil.

Og opholdet i Manchester City og den engelske Premier League ser da heller ikke ud til at blive nogen undtagelse.

Tvært i mod lader det til, at spanierens beundringsværdige CV kun vil blive udbygget med flere flotte præstationer fremover.

For hvis man allerede nu sammenligner spanierens sejrs-statistik i Manchester City med hans tidligere bedrifter, står det klart, at Guardiola netop nu er i gang med sin absolut bedste start i en ny fodboldklub.

Med lørdagens knusende 4-0 sejr over Bournemouth i Premier League står spanierens nye mandskab i Manchester City nemlig efter otte kampe som ubesejrede i alle tuneringer.

Derudover har spillerne fra City udvist en overordentlig driftsikker mål-næse med hele 25 scoringer i alt, samtidig med de blot har lukket sølle fire mål ind i den anden ende.

Og der er altså ny rekord for den store strateg, der end ikke i tidernes morgen formåede at skabe samme resultater med sit catalanske hjertebarn FC Barcelona.

Se Manchester City vinde i overbevisende stil mod Bournemouth i 5. spillerunde af Premier League:

Tættest på var træner-geniet Ifølge Sky Sports faktisk snarere i den tyske storklub Bayern München, hvor han stod med seks sejre efter otte kampe i 13/14 sæsonen, skabte sit hidtidige bedste resultat.

Men dengang kom der blandt andet et 4-2 nederlag i den tyske Super Cup til rivalerne fra Borussia Dortmund i vejen for Guardiola.

Hos Manchester City har der dog ikke vist sig at være nogen slinger i valsen - eller i pasningerne for den sags skyld.

Den dyrt indkøbte, 21-årige Raheem Sterling, som ellers har bøvlet noget med at leve op til de mange  forventninger, ser ud til endelig at have fundet melodien under Guardiola og er lige nu klubbens topscorer i Premier League med fem mål.

Men den altoverskyggende, lyveblå bomber er selvfølgelig ikke så overraskende den argentinske hævner Sergio Agüero, der indtil videre har scoret lige præcis tre mål i henholdsvis Premier League, Champions League-kvalifikationen og i selve Champions League.

Dermed bringer det altså efter femte spillerunde i Premier League Guardiolas City-mandskab op på en yderst fortjent førsteplads med maksimumpoint og hele fem point ned til den nærmeste konkurrent på andenpladsen, Arsenal.

Oprør i United: Kræver Mourinhos hoved efter Jørgensen-dukkert

Torskedumt: Ny City-stjerne nikker skalle

Kæmpe succes i Tyskland: Så gode var danskerne

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag