Guardiola klar til blodbad: Disse stjerner ryger på porten

Der er en stor udskiftning forude i Manchester City, hvis Pep Guardiola får det, som han ønsker det

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Pep Guardiola overtog tøjlerne i Manchester City i sommer, og spanierens mission var klar: De arabiske ejere vil vinde mesterskaber og pokaler med det samme.

Det ligger dog ikke ligefrem i kortene, at det engelske mesterskab kommer tilbage på lyseblå Manchester-hænder i denne sæson. Guardiola har endnu ikke fået sat sit succesrige aftryk på City, og på nuværende tidspunkt er klubben på femtepladsen, 12 point efter Chelsea, der ligner et mandskab godt på vej mod Premier League-titlen.

I følge The Times har den spanske manager erkendt, at der skal mere til, end han først forestillede sig, og derfor skulle han angiveligt være villig til at forlænge sin tre-årige aftale med klubben. Citys bestyrelsesformand Khaldoon Al Mubarak bakker spanieren op, og de to skulle have bgyndt snakken om en forlængelse.

Guardiola er langtfra lykkedes i City. Foto: AP
Guardiola er langtfra lykkedes i City. Foto: AP
 

Guardiola har nemlig erkendt, at det kan tage flere år, inden succesformlen er fundet. Selvom City hentede ni spillere ind i sommer, så mener spanieren, at der fortsat er brug for flere forstærkninger.

Men skal der spillere ind, så skal der også spillere ud, og det er spanieren eftersigende mere end villig til at lade ske.

Hele ti spillere skal stå klar på skafottet, når Guardiola svinger kniven og starter sit blodbad.

Yaya kan snart være fortid i City. Foto: AP
Yaya kan snart være fortid i City. Foto: AP

Også Bacary Sagna må indstille sig på en anden holdfarve end lyseblå, forlyder det. Foto: AP
Også Bacary Sagna må indstille sig på en anden holdfarve end lyseblå, forlyder det. Foto: AP
 

Willy Caballero, Pablo Zabaleta, Bacary Sagna, Gaël Clichy, Jesús Navas og Yaya Touré har alle kontraktudløb til sommer, og ingen af dem skal vist se frem til en forlængelse af den aftale. Der ligger anseelige lønkroner i puljen hos de seks, ikke mindst hos Touré, der sammen med Sergio Agüero er klubbens bedst betalte spiller, og dem kan Guardiola snildt bruge andetsteds.

Der ud over vil Samir Nasri, Joe Hart, Eliaquim Mangala og Wilfried Bony, som alle er lejet ud fra City, heller ikke blive modtaget med åbne arme, når deres lejemål udløber til sommer. Alle som én vil den spanske manager forsøge at skille sig af med, for at tiltrængt nyt blod kan komme ind.

Ifølge anerkendte The Times så vil Guardiola først og fremmest have to nye backs og en midterforsvarer, en midtbane og en ny angriber. Og navnene skulle Guardiola også have klar: Juan Bernat fra Bayern München, José Gaya fra Valencia, Virgil van Dijk fra Southampton og Arsenals Hector Bellerín, og så har City fortsat ikke opgivet jagten på Dortmunds superangriber Pierre-Emerick Aubameyang.

I dette vindue er det foreløbig kun det 19-årige brasilianske kæmpetalent Gabriel Jesus, der er kommet ind, og han forbliver sandsynligvis også klubbens eneste i denne omgang, så Guardiola kan bruge pengene til sommer, når endnu en hovedrengøring venter.

Manchester City er i denne sæson fortsat med i Champions League, hvor de møder Monaco i 1/8-finalerne i slutningen af februar.

KÆMPE PL-analyse: Sådan står City i kampen om guldet
Stor analyse af Premier League-toppen: Sådan står Manchester City i guldkampen

Bliv forgyldt i Manchester: Her er de bedst betalte PL-stjerner

Vildt comeback efter klassekeeperens dobbeltdrop

Jesus går jubel-amok - så går sandheden op for ham

Presset Guardiola: Jeg er måske ikke god nok

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+