Gylden vennetjeneste? Premier League-boss scorer 43 millioner

Richard Scudamore har i 19 år forhandlet masser af tv-milliarder hjem til Premier League-klubben. Nu takker Premier League-klubberne ham med et gyldent håndtryk i XL-klassen

Premier League-direktør Richard Scudamore fortjener ifølge Chelsea-formand Bruce Buck et gyldent håndtryk på knap 43 mio. kr. for godt arbejde med tv-aftalerne. Foto: AP/Bebeto Matthews
Premier League-direktør Richard Scudamore fortjener ifølge Chelsea-formand Bruce Buck et gyldent håndtryk på knap 43 mio. kr. for godt arbejde med tv-aftalerne. Foto: AP/Bebeto Matthews
Følg Fodbold
Følg Premier League

Et gyldent håndtryk på næsten 43 mio. kr.

Det er, hvad der venter Premier League-direktør Richard Scudamore over de næste tre år. Det har de 20 Premier League-klubber accepteret. Det var Chelsea-formand Bruce Buck, der havde fremsat forslaget.

ifølge Daily Mail bad Buck de 20 Premier League-klubber om hver at give en donation på £250.000 (2,14 mio.kr.), så Richard Scudamore kan få en flot afsked, når han træder tilbage til nytår.

Scudamore har stået i spidsen for verdens største fodboldliga i de seneste 19 år, og i den periode er tv-indtægterne eksploderet.

Det er i høj grad Scudamores fortjeneste, og han er en ganske respekteret fodboldleder, selv om han også har haft forbiere - for eksempel forslaget om en 39. ligakamp spillet uden for Englands grænser.

Chelsea-formand Buck er gode venner med Scudamore, og selv om alle klubber anerkender Scudamores fine arbejde, er mange af dem ifølge Daily Mail forbløffede over Bucks forslag om et gyldent håndtryk på £5 mio - ikke desto mindre lod man sig altså tilsyneladende overbevise.

Chelsea-formand Bruce Buck er manden bag forslaget om at forgylde Richard Scudamore. Foto: Tim Ireland/AP
Chelsea-formand Bruce Buck er manden bag forslaget om at forgylde Richard Scudamore. Foto: Tim Ireland/AP

Scudamores afløser er også blevet annonceret, og det er 51-årige Susanna Dinnage, der overtager posten efter at have siddet som global præsident hos Animal Planet i medieorganisationen Discovery.

Buck har sammen med Leicester-direktør Susan Whelan og Burnley-formand Mike Garlick stået for at finde Scudamores afløser.

Det er et par store sko, der skal udfyldes. 59-årige Scudamore har sikret Premier League-klubberne milliarder, men har også selv fået pæn betaling for sit arbejde.

Han tjener 7,7 mio. kr. i grundløn om året, men får ifølge Daily Mail tæt på 21,5 mio. kr. om året, når bonusser er medregnet.

Scudamore annoncerede tilbage i juni, at han ville trække sig efter 19 år på posten.

Kæmpe ændring i Premier League kan tvinge stjerner væk

Stor oversigt over Superliga-trænernes løn: Ståle sprænger banken

Fra scoop til ydmygende exit: I 20 år har Don Ø og Brian Laudrup ikke hilst på hinanden

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind