Hårdt presset Liverpool-manager: Det vender snart

Sædet er igen ved at være rødglødende under Liverpools manager, som endnu engang appellerer om mere tid hos de utålmodige omgivelser

Under anden halvleg af onsdagens for Liverpool så slidsomme Capital One Cup-kamp mod Carlisle fra midterregionen i den fjerdebedste række begyndte et udsagn at hitte på Twitter: ’2012: Bedøm mig om tre år - 2015: Liverpool – Carlisle 1-1’.

Hvis manager Brendan Rodgers selv har læst med, må sarkasmen have været svidende.

For budskabet var et verbalt kvælertag på hans egen frimodige bemærkning den dag, da han ankom fra Swansea og satte sig til rette på Anfield Road.

Liverpool undgår pokalfiasko i straffesparkskonkurrence

Temperaturen i sædet har taget en del udsving. Før dagens hjemmekamp mod Aston Villa er det fair at sige, at den igen er stigende i takt med nordirerens famlen efter en brugbar startformation og point på kontoen.

Glæden over de to smalle sejre over Bournemouth og Stoke, som Liverpool åbnede sæsonen med, er nemlig igen blevet afløst af snakken om, hvorvidt Rodgers er den rigtige løsning for traditionsklubben.

Klubledelsen har haft travlt med at fortælle, at man ikke har haft kontakt med potentielle afløsere – Carlo Ancelotti og Jürgen Klopp bliver flittigst nævnt i rygtestrømmen – men Rodgers selv er bevidst om sin situation.

Til gengæld er han også manden, der vælger at angribe emnet mere offensivt, end hans spillere for tiden angriber modstanderne på banen.

Dansk keeper taler ud om barsk Liverpool-tid

- Jeg er ikke så selvtilfreds, at jeg tror, at min position ikke er under pres, sagde han på fredagens pressemøde.

- Du er nødt til at være på toppen hver dag i en klub med denne status og fungere under det. Det vil altid være der. Men det skræmmer mig ikke.

- Jeg har en stærk tro på det, jeg gør, og jeg synes, at jeg har vist, at jeg kan arbejde med spillere på det niveau, vi havde, da vi næste opnåede store ting, sagde han med adresse til forrige sæsons meget Suarez-bårne succes.

- Vi har løbende skiftet ud, og vi har nu en gruppe spillere, som vi prøver at udvikle. Men jeg er ikke blind for, at vi samtidig skal præstere godt og hente resultater.

- Presset forsvinder ikke, før vi vinder kampe og spiller godt. Og jeg er bevidst om, at vi skabte forventninger med vores tidligere niveau, siger 42-årige Rodgers og udtrykker håb om at arbejde som manager i tyve år mere.

- Jeg ved, at det ikke bliver tyve år i denne klub, men mens jeg er her, vil jeg slås for klubben og spillerne, som arbejder hårdere end nogensinde.

Brendan Rodgers er i dag en klart bedre manager, end da han kom til klubben, siger han selv. Han har nydt hvert et minut af sin Liverpool-tid. Og så holder han sig væk fra medie-spekulationer omkring sin egen jobsituation og mulige afløsere.

- Det hjælper mig til at klare hovedet. Jeg håber at være her længe endnu.

Ekspert om Martial: Ligner den nye Ronaldo

- Når du er manager i en klub af denne størrelse, vil der altid være spekulationer, og vinder du ikke, intensiveres de. I min tid her har der været mindst ti andre managers, der er blevet kædet sammen med jobbet. Men jeg er i tæt dialog med vores ejere, og vi har et stærkt forhold.

Og sæsonen er stadig så ung, at bare en enkelt sejr kan løfte Liverpool langt op i tabellen fra den nuværende 13. plads bemærker han.

Utilfredse fans vil nok bemærke, at et nederlag til gengæld kan sende holdet tungt mod bunden. Men Brendan Rodgers har følgende opfordring til dem:

- Bevar troen på holdet. De arbejder utrætteligt. Et par gode resultater kan vende det hele på hovedet.

Spørgsmålet er, om han selv er ved at løbe tør for tid.