Had på hollandsk når United møder Southampton

Engang var de venner, men Ronald Koeman og Louis van Gaal har været på kollisionskurs i årevis og ikke forsømt en lejlighed til at nedgøre hinanden

Håndtrykket var køligt, da de Koeman og van Gaal senest mødtes som trænere for AZ Alkmaar og PSV Eindhoven i 2007 (Foto: All Over)
Håndtrykket var køligt, da de Koeman og van Gaal senest mødtes som trænere for AZ Alkmaar og PSV Eindhoven i 2007 (Foto: All Over)

Der er meget mere end en tredjeplads i Premier League på spil, når Southampton i aften møder Manchester United.

På sidelinjen står nemlig to hollandske managers, der efter års uvenskab meget dårligt tåler synet af hinanden.

Det er Daily Telegraph, der ruller den hadefulde historie om Ronald Koeman og Louis van Gaals anstrengte forhold op, og den når ud i flere hjørner af Europa.

Louis van Gaal kan købe stort ind til sommer (Foto: AP) Premier League Van Gaal får 1,5 milliarder til indkøb

Et fysisk bevis finder man på Algarvekysten, hvor Koeman og hans hustru havde fundet stedet, hvor de ville opføre deres drømmehus. Men et par måneder efter deres indflytning i 2006, gik et byggeri i gang kort derfra. Bygherren hed van Gaal, og han har siden kroet sig over at råde over det største hus, mens Koeman overfor venner fremhæver sin bedre havudsigt.

På det tidspunkt var der rent had i luften, efter at træner Koeman angiveligt havde været med til at skubbe sportschef van Gaal ud af Ajax.

Det startede ellers så godt mellem de to, da van Gaal i 1998 blev manager i Barcelona og bad Koeman om at blive hans assistent. De var næsten-naboer, og deres koner blev veninder.

Juan Mata tiljubles efter sit frisparksmål til 2-1. (Foto: AP) Manchesteru TV: Forrygende spaniere redder United

Men deres vidt forskellige personligheder kom på kollisionskurs.

- De er hinandens modsætninger, forklarer Jimmy Floyd Hasselbaink, der har kendt dem begge i landsholdsregi.

- Van Gaal er et totalt fodboldmenneske, som kræver disciplin, mens Koeman er mere afslappet og en god mandskabsbehandler, der kan lide at arbejde individuelt med sine spillere.

Da de tørnede sammen i Amsterdam i 2004, brød det ud i lys lue. Sportschefen satte sig under den første træningslejr i en stol på sidelinjen, og her blev han siddende. Senere begyndte han at kalde spillere til samtale bag trænerens ryg, og da det gik galt i omklædningsrummet mellem de hollandske og udenlandske spillere, endte det med, at van Gaal solgte en intrigant Zlatan Ibrahimovich til Juventus på transfervinduets sidste dag.

Der har været meget at juble over for Southampton i denne sæson. Her fejrer assistkonge Dusan Tadic og topscorer Graziano Pellè en scoring i 8-0-sejen over Sunderland (Foto: AP) Sport Sådan overrasker Southampton alle

’Koeman gik amok. Han var rasende på van Gaal, Han følte, at hans hænder var bundet, og det var lige den situation, jeg ønskede', har svenskeren fortalt i sin selvbiografi.

Siden gik de to i offentlig ordkrig, og mens Koeman havde venner i pressen, var van Gaal kosekvent på kant med medierne.

Den sidste beskrev den første som en svag manager, og da Koeman afløste ham som manager i Alkmaar i 2009, fik van Gaal ud og fortalte, at ha kun var tredjevalg.

Ingen af de to har de seneste dage villet tale om deres fælles historie, men håndtrykket på St. Marys bliver sikkert køligt i aften.

Premier League Van Gaal slagter Robin van Persie

 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer