Hængt ud: Her er stjernernes fantastiske svar

Mere end 150 Premier League-stjerner præsenterer stor hjælpefond mod corona

Jordan Henderson er blandt de mange Premier League-spillere, der er gået sammen om at samle penge ind til det engelske sundhedsvæsen. Foto: Ritzau Scanpix
Jordan Henderson er blandt de mange Premier League-spillere, der er gået sammen om at samle penge ind til det engelske sundhedsvæsen. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Mens almindelige mennesker både skal være bekymrede for helbredet og levebrødet under coronakrisen, så er de højt betalte fodboldstjerner i Premier League gået fri af økonomiske problemer.

Liverpool i kæmpe kovending efter kritik

Tværtimod afviste den engelske spillerforening i første omgang at gå 30 procent ned i løn, som den engelske sundhedsminister Matt Hancock ellers lagde op til.

Samtidig valgte Tottenham, Newcastle og Liverpool at benytte regeringens tilbud om at sende ansatte hjem på reduceret løn med tilskud fra staten, mens fodboldmillionærerne fortsat hævede fuld løn.

Den beslutning imponerede ingen, og mens Liverpool klogeligt valgte at omgøre beslutningen, har de to andre klubber mødt massiv kritik - også fra egne skuffede fans.

Men onsdag tog de engelske fodboldstjerner et initiativ, der givetvis vil sende dem højere op på samfundets popularitets-barometer igen.

Her delte mere end 150 spillere fra en lang række klubber nemlig det samme budskab på Twitter under hashtagget #PlayersTogether.

Der er tale om 'et kollektivt initiativ', der skal skaffe økonomiske midler til det trængte britiske sundhedsvæsen, og uddele dem der, 'hvor der er mest brug for dem'.

Blandt de spillere, der har delt budskabet, er Liverpools anfører, Jordan Henderson, som anses som en af de primære initiativtagere til projektet, der skal 'hjælpe dem, der kæmper for os ved frontlinjen i sundhedsvæsenet'.

Det er ikke offentliggjort, hvor mange spillere, der deltager, men initiativet forventer at kunne skabe store midler hurtigt.

Initiativet får ros af Matt Hancock, som kaldet det en 'storhjertet beslutning, efter at han tidligere har kritiseret de samme spillere for ikke at bidrage.

Også den tidligere engelske landsholdsanfører og nuværende BBC-vært Gary Lineker er imponeret.

Han skriver på Twitter, at han er 'stolt' af spillerne.

'Fodboldspillerne gør deres del, som jeg vidste, de ville', skriver han.

Mourinhos store brøler: Nu lægger han sig fladt ned

Billedet Tottenham ikke vil se: Mourinho står til skideballe

Tåregas og atomtræning: Helvedesuger venter Tottenham-stjerne  

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+