Hareide glæder sig: - Som at sidde på toppen af en vulkan

Åge Hareide glæder sig over Ole Gunnar Solskjærs nye job, som der dog også er et vist pres forbundet med

glæder sig over landsmanden Ole Gunnar Solskjærs nye job, men forklarer også, at der er et vist tryk. Foto: Lars Poulsen
glæder sig over landsmanden Ole Gunnar Solskjærs nye job, men forklarer også, at der er et vist tryk. Foto: Lars Poulsen

Norske Ole Gunnar Solskjær blev onsdag ansat som Manchester United-manager frem til sommer, og den danske landstræner Åge Hareide har stor tiltro til, at landsmanden vil gøre det godt.

- Det er fantastisk, at han får dette job. Både for Ole selv og for norsk fodbold. Det viser, hvilken position han har i klubben. Nu behøver United en samlende figur, siger Hareide til VG.

I løbet af 12 dage venter kampe mod Cardiff, Huddersfield, Bournemouth og Newcastle.

- Det er ikke tilfældigt, at det sker nu. Tidspunktet for et skifte er godt, siger Hareide.

Den danske landstræner er sikker på, at spillerne vil gøre alt, hvad de kan for Solskjær.

- Men Ole går ind i et svært job, hvor man kan falde dybt. Men den risiko var måske nok endnu større, da han kom til Manchester United som spiller. Men han er typen, der kan klare sådan en udfordring.

- Men at lede Manchester United er som at sidde på toppen af en vulkan, siger Hareide, der påpeger, at Solskjær vil møde et helt andet tryk med 75.000 tilskuere på Old Trafford, end han prøvede som manager i Cardiff.

Ole Gunnar Solskjær har tidligere talt varmt om at gøre Paul Pogba til en vigtig figur. Foto: Ritzau Scanpix/ Jason Cairnduff
Ole Gunnar Solskjær har tidligere talt varmt om at gøre Paul Pogba til en vigtig figur. Foto: Ritzau Scanpix/ Jason Cairnduff
 

For valget af Solskjær talte muligvis også, at han tidligere har trænet Paul Pogba på reserveholdet, og i august blev han spurgt, om han ville have bygget holdet op omkring Pogba, hvis han havde været Mourinho.

- Jeg ville have gjort det. Uden tvivl. Paul er en fantastisk fyr. Forhåbentlig kan holdet bygges op om ham, sagde Solskjær dengang.

Forholdet mellem Pogba og Mourinho var længe koldt som is, men med norsk træner vil der formentlig bliver løsnet op for den problematik.

Lørdag står Solskjær for første gang i spidsen for United, når han gæster netop Cardiff, hvor han uden succes var manager i 2014.

Norsk statsminister erkender brøler: Her er hendes geniale Mourinho-joke

Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020

Seneste nyt

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.