Hareide hylder Eriksen: Minder om Barcelona-legende

Åge Hareide storroser sin danske landsholdsplaymaker Christian Eriksen og sammenligner ham med to af historiens bedste midtbanespillere

Christian Eriksen har gang i en super-sæson i Tottenham, hvor han er nummer to på assistlisten med sine 12 målgivende afleveringer. Kun overgået af Mesut Özils 18. Og ud over det er Eriksen en af de store årsager til, at Tottenaham ligger nummer to i Premier League. Kun fem point efter Leicester og Kasper Schmeichel.

Eriksens nye træner på landsholdet, Åge Hareide, har lagt mærke til sin playmakers fantastiske form. Nu sammenligner han Eriksen med en af historiens dygtigste midtbanespillere. Barcelona-legenden Xavi.

- Han har facetøjne (flere tusinder øjne, der kan se i alle retninger, red.). Han minder mig om Xavi, da han var på sit topniveau i Barcelona. Eriksen vil have bolden så meget som muligt. Han slår chanceskabende pasninger, ikke på sin første berøring, men hellere på sin anden eller tredje. Desuden arbejder han virkelig hårdt. Måden han bruges på i Tottenham er også måden, vi gerne vil bruge ham på på landsholdet, siger Åge Hareide til norske BT.

Den nu afdøde, hollandske Barcelona-legende Johan Cruyff udtalte engang, 'at han elsker Barcelona af hele sit hjerte' og 'at man kan sammenligne ham med Michael og Brian Laudrup'.

Jores Okore i sjælden Premier League-spilletid for Aston Villa (Foto: All Over Press) Premier League Villa i kaos: Derfor krævede Okore møde med bossen

Den sammenligning er Hareide slet ikke uenig i. Faktisk mener nordmanden, at Eriksen har alt, hvad der skal til for at blive en storspiller.

- Absolut. Han er på vej. Han har taget den rette vej via Ajax-systemet. Han har taget de rette valg. Han er en spiller, der træner rigtig godt, han sløser aldrig. Det er spillere som ham, der bliver de bedste. Han gør tingene rigtigt, både teknisk og taktisk. Han er ganske enkelt en fantastisk fyr på alle måder, siger Hareide til norske BT og uddyber:

- Christian Eriksen er en, som giver dig energi. Han er en hyggeligt fyr, som elsker at spille og tale om fodbold. Da vi mødtes i London, talte vi om fodbold i timevis.

Selvom Hareide lovpriser sin danske landsholdsstjerne er han også godt klar over, at det ikke altid har været lige lovende.

- Han har tidligere været lidt ustabil, akkurat som resten Tottenham-holdet har været. Nu er både han og holdet meget stabile, siger Hareide, som samtidig glæder sig over, at det går Kasper Schmeichel godt i Leicester, som ligger til at vinde Premier League foran Eriksen og Tottenham.

- Det er jeg rigtig stolt over. Det er positivt for hele landsholdet, og det skaber ekstra interesse. De to (Eriksen og Schmeichel, red.) minder på mange måder om hinanden, men Schmeichel er en større vindertype end Eriksen. En top-vindertype.

Schmeichel og Leicester har fem point ned til Eriksen og Tottenham med fire Premier League-runder igen.

Her kan du se eller gense en rundtosset Christian Eriksen kaste sig ud i den såkaldte 'Dizzy Goal Challenge' i august 2015. (Video: Global Goals)

46 kommentarer
Vis kommentarer