Haugaard gik fra drømmedebut til mareridt

Stoke og debuterende Jakob Haugaard var i fuld kontrol i en time, men så lukkede de gæsterne fra Swansea ind i kampen og måtte nøjes med uafgjort

Jakob Hauggard mens der endnu var styr på gæsterne under hans debutkamp (Foto: Polfoto)
Jakob Hauggard mens der endnu var styr på gæsterne under hans debutkamp (Foto: Polfoto)

Mens de velrenommerede landsmænd, Christian Eriksen og Kasper Schmeichel, kæmper om titlen for henholdsvis Tottenham og Leicester, fik knap så kendte Jakob Haugaard en noget blandet debut på den næste hylde i Premier League.

Her debuterede den 23-årige målmand således i buret hos Stoke, der skuffende hjemme på Britania måtte nøjes med 2-2 mod Swansea efter en sikker føring på 2-0 undervejs.

Den tidligere FC Midtjylland-spiller havde i den første time langt fra den travleste eftermiddag. I den periode fik han dog stilfærdigt udmærket sig i flere situationer og viste også flyvende stil med dette spektakulære indgreb kort før pausen.

Efter et par veludførte pokalkampe tidligere på sæsonen pegede Mark Hughes på danskeren fremfor rutinerede Shay Given som afløser for Jack Butland, der forleden blev alvorligt ankelskadet, da England spillede landskamp i Tyskland.

Og den unge dansker takkede længe for tilliden i en kamp, hvor hans holdkammerater dog også så ud til at have fint styr på deres gæster i det meste af kampen. Men foran 2-0 og i fuld kontrol gik det pludselig galt.

Jakob Haugaard står forrest i Stoke før de sidste syv kampe i Premier League (Foto: Allover Press) Premier League Agent før overraskende PL-debut: Han går ikke i panik

Stoke kom foran efter 13 minutter, da Marko Arnautovic med et smukt oplæg fandt Ibrahim Afellay, der dårligt kunne undgå at heade føringsmålet ind, og i anden halvleg tog Boja Krkic affære, da han et godt stykke udenfor feltet satte en modstander af og udplacerede Lukasz Fabianski i gæsternes mål. 

I det 67. minut var Haugaard dog solgt, da Gylfi Sigurdsson drejede rundt udenfor feltet og i samme bevægelse udplacerede danskeren med et fladt skud, der ændrede retning undervejs, efter at islændingen havde modtaget en pasning fra Wayne Routledge.

Og så sneg panikken sig lidt ind i hjemmeholdet. Det udnyttede Alberto Paloschi ti minutter senere, da også han scorede fladt fra en position, som umiddelbart ikke så farlig ud. Men bolden blev igen rettet af undervejs, og Haugaard kunne ikke nå at reagere, før den atter lå i nettet bag ham.

Trods det uafgjorte resultat ligger Stoke fortsat lunt i subtoppen og kan stadig nå at komme ud i Europa i den kommende sæson.

6 kommentarer
Vis kommentarer