Helt 'van Gaal': Derfor skred eks-stjernerne fra United

Hollandske Louis van Gaal er en mand, som skiller vandene. Er man først ude i kulden, er man chanceløs for at vende tilbage, mener flere nu tidligere Manchester United-spillere

Også i Manchester United er der kontroverser om Louis van Gaals person og metoder. (Foto: AP)
Også i Manchester United er der kontroverser om Louis van Gaals person og metoder. (Foto: AP)

Oprøret ulmer i Manchester United, hvor anfører Wayne Rooney og viceanfører Michael Carrick står i spidsen for et oprør mod Louis van Gaal og den hollandske diktators træningsmetoder.

Både ledelsesstil og det daglige arbejde på træningsanlægget Carrington står for skud, beretter flere engelske aviser. Naturligvis fortalt via anonyme kilder, da man ikke lufter kritik i medierne ustraffet.

Det er så langt fra første gang, der bliver stillet spørgsmål ved Louis van Gaal. Både hans tid som hollandsk landstræner og Barcelona-træner afstedkom kritik. Også i Bayern München, hvor van Gaal til sidst fik sparket, var hollænderen en kontroversiel skikkelse.

Se også: Henry om Uniteds rekordkøb: Et kæmpe sats

Mest berømt er situationen fra Bayerns omklædningsrum, hvor Louis van Gaal understregede, at han havde nosserne til at sende enhver spiller fra startopstilling til en plads på tribunen ved at smide bukserne foran sine spillere.

Historien blev fortalt af Luca Toni, som var en type, den kontroversielle hollænder ikke brød sig om. Blot fire kampe og tur på andetholdet fik den målfarlige italiener, før han fortsatte karrieren i AS Roma.

- Van Gaal ønskede simpelthen ikke at arbejde med mig. Han behandler spillere som objekter, der ikke kan forandre sig, lød afskedssalutten fra manden, som var Serie A's topscorer i sidste sæson.

Daily Mail har talt med en række af de stjerner, som forlod Old Trafford i seneste transfervindue. Ingen har de store roser til overs for hollænderen.

Det siger Uniteds eks-stjerner

Angel Di Maria - til PSG:
- Van Gaal har en filosofi, og det var en af de ting, som gjorde, at jeg ville væk. Det er svært at vænne sig til Van Gaal. Jeg havde nogle ture med ham.

Rafael - til Lyon:
- Jeg ved, at han ikke kunne lide mig, men om det er, fordi jeg er brasilianer, aner jeg ikke. Det gik godt for mig, og så stoppede Ferguson. Manager-skiftet var fatalt for mig.

Robin van Persie - til Fenerbahce:
- Da han blev hollandsk landstræner, sagde han til mig: 'Du er tredjevalg som angriber'. Jeg tænkte 'okay', men jeg kæmpede og blev førstevalg og hans anfører.

- Men da jeg hos United kom tilbage efter en skade, var det ikke længere en ærlig kamp. Jeg fik slet ikke muligheden for at kæmpe mig tilbage på holdet.

Javier Hernandez - til Bayer Leverkusen:
- Jeg vil igen føle mig betydningsfuld og glad. Jeg vil være lykkelig. Bayer Leverkusen fik mig til at føle mig vigtig og elsket. Skiftet hertil var ikke en svær beslutning at træffe. De fik mig til at føle mig ønsket.

Den tidligere og nu pensionerede Manchester United-stjerne Rio Ferdinand er heller ikke glad for, hvad der er sket med hans klub, siden han forlod den i sommeren 2014.

- Det er ikke en type fodbold, jeg holder af at kigge på. Det er for metodisk og går meget langsomt fra side til side.

- Du forbinder Manchester United med fart, power og eksplosiv fantasi i kampens sidste tredjedel, men sådan er det ikke nu, siger Rio Ferdinand, der lod sig pensionere i sommer efter en sæson hos QPR.

Se også: De Gea banker på United-opstilling efter clean sheet

Også danske Anders Lindegaard kender til følelsen af at blive sat uden for af Louis van Gaal.

Under Alex Ferguson fik den danske keeper 26 betydende kampe, under David Moyes blev det til tre. Før sommerens skifte til West Bromwich nåede danskeren nul betydende kamp under hollænderen og blev til slut sendt fra bænken til tribunen.

Se også: Den er helt 'van Gaal' i United

Se Louis van Gaal på slap line på sin 64 års fødselsdag:
 

29 kommentarer
Vis kommentarer