Henry om Uniteds rekordkøb: Et kæmpe sats

Arsenal-legenden er i tvivl, om hans unge - og meget dyre - landsmand Anthony Martial kan slå til i Premier League for Manchester United

Der er ikke noget at sige til, hvis 19-årige Anthony Martial allerede nu kan mærke et voldsomt pres på sig selv.

Den unge franskmand blev i går den dyreste teenager nogensinde, da Manchester United valgte at smide ikke mindre end 445 millioner kroner efter Monacos guldfugl. Et beløb der kan stige til 600 millioner, hvis Martial får succes i det engelske. Det skriver det franske medie RMC Sport, der har tætte kilder i den franske klub.

Officielt: Så er Martial på plads i United

Et er, at den uerfarne angriber har et højt priskilt hængende om hovedet. Noget andet er, at han allerede er blevet sammenlignet med sin legendariske landsmand Thierry Henry - og at mange United-fans håber og regner med at se ham levere fra første fløjt.

Selvom klubbens manager Louis van Gaal i går udtalte, at Martial skal have tid til at falde til og udvikle sig, så kan den unge angriber ikke undgå presset i storklubben med det høje pris-skilt og sammenligningen med Henry.

Den tidligere Arsenal-bomber og nuværende fodboldekspert på Sky Sports indrømmer da også, at det er et kæmpe sats, som United tager med Martial.

Enorm brøler: Derfor falder De Gea-handlen til jorden

- Han har fart, men kan han score mange mål? Det ved jeg ikke, for han har kun spillet 52 kampe for Monaco. Det er et stort, stort sats, men på grund af Uniteds situation, er de nødt til at tage den chance.

- Vi så sidste sæson, at han skabte Arsenal mange problemer i Champions League, og han har da også en lys fremtid. Men det er altid et spørgsmål, om han kan præstere, når det virkelig gælder, siger Thierry Henry i et interview med Sky Sports og tilføjer:

- Vi så det i sidste sæson med Di Maria. En etableret og erfaren spiller, som ikke kunne klare sig i United, siger Henry.

Martial har skrevet en fire-årig kontrakt med United med en option på et år mere.

TV: Martial er af flere eksperter sammenlignet med Henry. Se hvorfor i videoen herunder