Annonce:
Annonce:

Her er årsagen til Tottenhams succes: De løber som gale

Tottenhams unge spillere er i så fin fysisk form, at de kan gennemføre deres høje pres til sidste fløjt, have bolden mest og lukke af bagude. Christian Eriksen løb mest af alle mod City

Christian Eriksen løb mere end nogen, da Yaya Toure og Manchester City blev nedlagt (Foto: AP)
Christian Eriksen løb mere end nogen, da Yaya Toure og Manchester City blev nedlagt (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

- De løber jo som dyr, mente Watford-manager Quique Sanchez Flores efter holdets nederlag på 0-1 til Tottenham på White Hart Lane.

Uden at vide, hvilke dyr, Flores hentyder til, så er der noget om snakken. Christian Eriksen og hans hvidblusede holdkammerater er nemlig det mandskab, der tilbagelægger næstflest kilometer i Premier League, fremgår det af en opgørelse i Daily Mail.

Kun Bournemouth løber mere.

Manager Mauricio Pochettino er kendt for at fokusere på et højt fitness-niveau, og det sker ikke sjældent, at hans hold henter point i slutfasen af kampene, lige som det høje og insisterende pres på modstanderne ofte udløser fejl og dermed målchancer. Desuden er Tottenham det mest boldbesiddende hold efter nytår.

Dejlige tal: Christian Eriksen er bedst til alt!

Annonce:

På træningsanlægget i Enfield herser desuden hans assistant Jesus Perez og fitnesstræner Nathan Gardner med spillerne, som jagter klubbens første mesterskab siden 1961.

Den fine fysiske form bygger nok også på, at Tottenham stiller med det yngste mandskab, målt på den gennemsnitlige startopstilling, nemlig 24 år og 303 dage.

Og en dansker har det med at gå forrest. Under sidste uges hårde udekamp mod Manchester City løb matchvinder Christian Eriksen således lidt over 12,5 kilometer ud af de 120, som holdet tilbagelagde på Etihad. Det var næsten en kilometer mere end Eric Dier på andenpladsen. Og sammenlagt løb Tottenham 10 kilometer mere end City.

Målhelt Eriksen: En god følelse på fødselsdagen

Men bemærkelsesværdigt er det, at en forward i snit løber mest, nemlig den hårdtarbejdende topscorer og flittige dybdeløber Harry Kane. Han har tilbagelagt hele 173 miles (godt 279 km) i denne sæson, mens stortalentet Dele Alli sætter sig på to placeringer i Top 10, opgjort over enkelte kampe.

Annonce:

Løbeviljen giver også bonus i den modsatte ende af banen. Tottenham har kun givet modstanderne lov til at afslutte 79 gange på mål, og der er kun gået 20 ind i 26 kampe. Klubben har dermed ligaens bedste forsvar.

Eriksen og Tottenham får uafgjort med hjem fra Italien

- Det vil være den største manager-præstation i Premier Leagues historie, hvis Tottenham går hele vejen, mener kommentator hos Daily Mail og Sky Sports, Jamie Redknapp.

Tottenhams næste opgave er i FA Cup'en mod Crystal Palace søndag eftermiddag. Torsdag skal italienske Fiorentina løbes ud af Europa League, før Swansea næste søndag kommer på besøg i Premier League, hvor Tottenham lige nu indtager andenpladsen. Alle tre kampe spilles på White Hart Lane.

Nedenfor kan du se avisens løbende tabeller.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: