Her er 'bomben' der aflyste United-kamp

Manden bag aflysningen af Manchester United-Bournemouth-kampen viser nu den genstand frem, der fik sikkerhedsfolk til at evakuere hele Old Trafford

De fans, der havde valgt at tage til Old Trafford søndag fra nær og fjern, fik bestemt ikke den oplevelse, de havde regnet med.

Ti minutter før kick off blev Manchester Uniteds hjemmebane evakueret af sikkerhedsmæssige årsager, da personalet på stadion havde fundet en 'mistænkelig genstand' - og siden hen også en telefon, der var tapet sammen til et rør.

Det endte med, at opgøret mod Bournemouth blev aflyst på grund af mistanke om terror, men det viste sig ikke at være så alvorligt.

En 62-årig sikkerhedschef havde nemlig glemt en falsk bombe - en såkaldt bombeattrapp - efter en træningsøvelse på Old Trafford ugen forinden, og den bommert endte med at ødelægge en fodbold-oplevelse for mange mennesker.

Politiet ryddede hele Old Trafford. (Foto: AP)
Politiet ryddede hele Old Trafford. (Foto: AP)
 

Sikkerhedschefen erkendte da også sin skyld i de engelske medier efterfølgende.

- I sidste ende så er det mig, der er ansvarlig. Jeg tog til Manchester i sidste uge for at gennemføre øvelsen i klubben. Vi er et hold bestående af fem mand, men i den her uge tog jeg selv til Manchester og stod for det, sagde Christopher Reid, der grundlagde sit sikkerhedsfirma i 2011 efter 32 år i den engelske politistyrke.

Den skyldige chef valgte også at vise bombeattrappen frem til medierne, som en tilskuer havde lagt mærke til i forbindelse med et toiletbesøg i den nordlige del af Old Trafford.

Ifølge engelske medier kommer 'terror-truslen' til at koste Manchester United op i nærheden af 40 millioner kroner. Christopher Reid har endnu ikke hørt fra klubben, men han forventer, at hans firma kommer til at bøde stort for det.

- Jeg er sikker på, at de holder møder i øjeblikket for at vurdere, hvilken guillotine de skal bruge på mig. Måske går mit firma konkurs snart, hvem ved, sagde hovedpersonen ifølge Daily Mail.

 

1 af 2 
2 af 2 
6 kommentarer
Vis kommentarer