Her er kongerne af Boxing Day

Der er én Premier League-klub, der må glæde sig ekstra meget til at tørne ud 2. juledag. Manchester United har nemlig kun tabt et Boxing Day-opgør siden Premier Leagues start i 1992

Der er nærmest garanti for jubel blandt Manchester United-spillerne 26. december. Blot et enkelt opgør i Premier Leagues historie har 'De røde djævle' tabt denne dag. (Foto: AP/Jon Super)
Der er nærmest garanti for jubel blandt Manchester United-spillerne 26. december. Blot et enkelt opgør i Premier Leagues historie har 'De røde djævle' tabt denne dag. (Foto: AP/Jon Super)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

De må putte noget magisk i kalkunen omkring Old Trafford i juletiden, for Manchester United er nærmest uovervindelige, når Boxing Day står på programmet 2. juledag.

De Røde Djævle har siden Premier Leagues start i 1992 vundet hele 19 ud af 22 kampe på 26. december. Eneste nederlag kom tilbage i 2002, da man tabte 2-1 til Middlesbrough.

Selv under den ustabile periode med David Moyes på cheftræner-posten sidste sæson, formåede United at vinde på Boxing Day med en 3-2-sejr over Hull.

I år skal de rødblusede op mod Newcastle på Old Trafford. De to klubber tørnede også sammen 2. juledag for to sæsoner siden i en mindeværdig kamp, hvor Newcastle var foran tre gange - men Sir Alex Fergusons tropper formåede i sidste ende at vinde 4-3. I det famøse Fergie-time scorede Javier Hernandez matchvinder-målet få sekunder før tid.

Se højdepunkterne fra den underholdende kamp her:

Chancerne for, at United får endnu en succesoplevelse på Boxing Day er ret store.

Newcastle har nemlig kun formået at vinde sølle fire gange i 20 opgør 2. juledag.

Manchester United-spillerne har da også fået optimal forberedelse op til opgøret mod Newcastle. Manager, Louis van Gaal, aflyste nemlig den obligatoriske træning 1. juledag. I stedet fik spillerne fri til at være sammen med familien en ekstra dag.

- Jeg synes, det er mere menneskeligt, at de bliver hjemme og bruger tid med familien. Derfor har jeg aflyst den planlagte træning. En dag fra eller til gør ikke underværker, og jeg tror, de vil forberede sig bedre mentalt ved at have fri en ekstra dag, sagde van Gaal til Daily Star.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+