Her er kvik Arsenal-profil hurtigere end Usain Bolt

Den jamaicanske supersprinter er uden tvivl verdens hurtigste mand, men på én bestemt distance bliver han slået af Arsenals letbenede spanske back Hector Bellerin

(Foto: Allover)
(Foto: Allover)

Arsenals forsvarsprofil Hector Bellerin har i den grad speed i benene.

Det beviste han i weekendens Premier League-opgør mod Swansea, da han ved stillingen 0-0 midt i første halvleg bemærkede sig med et helt exceptionelt returløb.

Hjemmeholdets angriber Bafetimbi Gomis fik en alletiders mulighed for at sende sit hold i front, da han havde oceaner af plads og tid i en direkte duel med Arsenals keeper Petr Cech.

Men helt ekstraordinært lykkedes det London-klubbens lynhurtige høhreback Bellerin at forpurre franskmandens planer, da han satte turboen til og spurtede fra midterlinjen og videre ind i feltet, hvor han i sidste ende fik blokeret Gomis' afslutning.

Se Bellerins imponerende returløb i videoen øverst i artiklen

Spanieren viste imponerende speed og villighed til at komme hjem og forsvare - og faktisk tog det ham kun 4,59 sekunder at sprinte de 42,5 meter, der er fra midterlinjen og til 11-meter-pletten på Liberty Stadium, hvor Gomis mistede bolden.

Til sammenligning løb verdens hurtigste mand, Usain Bolt, de første 40 meter i 100-meter-finalen i Berlin i 2009 på 4,64 sekunder - et løb, hvor han slog verdensrekorden.

Dermed var Bellerin 0,05 sekunder hurtigere end Bolt, hvor han tilmed løb 2,5 meter længere. Spanieren havde inden sin flotte præstation også spillet en halv times tempofyldt Premier League-fodbold på en tung græsplæne, og der blev ikke taget hensyn til vindmodstanden, som det er kutyme i et 100-meter-løb.

Premier League Er det dig, Usain Bolt? Arsenal-profil med spektakulær redning

Arsenal-spilleren var dog i fremdrift, da han krydsede midterlinjen og startede sin jagt efter Gomis - en klar fordel.

Bellerin har dog løbet de 40 meter hurtigere tidligere i sin karriere.

Inden sæsonen 2014/2015 blev alle Arsenal-spillerne testet i forskellige løb, og her slå Bellerin Theo Walcotts klubrekord på den distance med ét milli-sekund. Spanieren løb angiveligt de 40 meter på 4,42 sekunder - noget hurtigere end den jamaicanske super-sprinter.

Men er Bellerin så hurtigere end Usain Bolt?

På de første 40 meter kan man med disse informationer godt argumentere for, at spanieren er hurtigst.

Det vil også give god mening, da fodboldspillere generelt er bygget til og træner op til at være spændstige og letbenede på de første meter.

Til modsætning har 100-meter-løbere som Usain Bolt større muskler og mere kraft, og de træner i stedet på at være mere udholdende på en længere distance - og at være i stand til at kunne levere en ordentlig slutspurt.

Hvis man kigger specifikt på Bolts løb på en 100-meter, er han ret langsom på de første 40 meter. Men derefter accelererer han enormt og løber de sidste 60 meter i en imponerende tid.

(Foto: Minnesotaconnected)
(Foto: Minnesotaconnected)
 

Det er de sidste meter, der gør Usain Bolt speciel - også blandt hans normale konkurrenter på løbebanen.

Konklusionen må være, at Bellerin sagtens kan være hurtigere end Bolt på de første 40 meter på grund af en fodboldspillers anatomi, hvor de især træner deres acceleration på de første meter.

Men i et 100-meter-løb ville Arsenal-backen ikke få et ben til jorden - vi ville helt sikkert her på redaktionen smide hele vores børneopsparing på den karismatiske jamaicaner...

TV: Du kan se Bolts helt exceptionelle speed og acceleration på de sidste 60 meter i videoen herunder