Historiens yngste PL-vinder var for ung

Phil Foden fra Manchester City er den yngste vinder af Premier League i historien, men titlen blev fejret med Slush-ice, fordi han endnu er for ung til Champagne

Mandag var mestrene fra Manchester City ude i byens gader, for at fejre holdets fænomenale sæson. Den yngste Premier League vinder i historien, Phil Foden, står med pokalen. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/ALL OVER PRESS
Mandag var mestrene fra Manchester City ude i byens gader, for at fejre holdets fænomenale sæson. Den yngste Premier League vinder i historien, Phil Foden, står med pokalen. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/ALL OVER PRESS

Det britiske midtbanetalent Phil Foden fra Manchester City har for alvor skrevet sig ind i historiebøgerne efter at være blevet den yngste spiller til at vinde Premier League nogensinde.

Den 17-årige har oven i købet snuppet rekorden fra den tidligere City-spiller Gaël Clichy, der som 18-årig blev den yngste Premier League-vinder for Arsenals legendariske 2004-mandskab, der formåede at spille sig ubesejret igennem en hel sæson.

Sen indskiftning sikrer medalje
Foden, der blandt andet har vundet U17-verdensmesterskabet med England, var ikke udtaget til de to seneste hjemmekampe mod henholdsvis Huddersfield og Brighton, og derfor modtog han ikke nogen guldmedalje, på trods af at han deltog i fejringen.

Men den unge midtbanespiller kan godt se frem til at modtage én, for han har akkurat været på banen fem gange, hvilket er det antal der skal til, for at man er berettiget til en medalje.

Hans femte optræden for det lyseblå mesterhold skete, da City mødte Southampton i sæsonens allersidste kamp søndag, hvor han blev skiftet ind blot otte minutter tilbage af kampen.

(Artiklen fortsætter efter tweet)

Titlen som historiens yngste Premier League-vinder er blot én i rækken af flere fornemme æresbevisninger, som den unge brite har modtaget i indeværende sæson.

Guldmedaljen kan han passende hænge ved siden af sin 'Gyldne bold' fra U17-VM og sin pris som årets sportspersonlighed udnævnt af BBC.

Ingen øl til PL-vinderen
Mandag blev sejrherrerne hyldet af holdets fans i Manchesters gader, og imens de fleste spillere fejrede begivenheden, og en fremragende sæson, med øl eller champagne, så holdt den 17-årige Foden sig til slush-ice.

Han kan nemlig ikke drikke lovligt indtil den 28. Maj, hvor han fylder 18 år.


Premier League Engelsk storklub overrasker: Er han den nye træner?
Premier League Manchester City slog rekorder i sikker sejr
Jlloyd Samuel (th.) ses her i kamp for Bolton mod Manchester Uniteds Darren Fletcher i 2010. Arkivfoto: All Over Press Intl. fodbold Tidligere PL-spiller dræbt i ulykke - havde lige afleveret sine børn

2 kommentarer
Vis kommentarer