Historiker skaber tvivl: Rooney har ikke slået United-rekord

Wayne Rooney har ikke slået Sir Bobby Charltons klubrekord alligevel, mener Manchester United-historiker

Foto: TV 3 Sport
Foto: TV 3 Sport

Det var en kæmpe forløsning for Manchester Uniteds fans, såvel som Wayne Rooney selv, da han lørdag eftermiddag i overtiden udlignede til 1-1 på udebane mod Stoke.

Da United-angriberen sparkede bolden i kassen på et nydeligt frispark i det 94. minut, brød alle hans medspillere ud i vild jubel.

For Wayne Rooney havde nemlig lige sikret klubben et vigtigt og vitalt point i den engelske topstrid, men endnu vigtigere var det dog, at han med dette mål endelig fik slået den legendariske Sir Bobby Charltons gamle klubrekord for flest scorede mål i United-trøjen.

Men nu tyder noget på, at Wayne Rooneys 250. mål for Manchester United alligevel ikke var nok til at overgå Bobby Charltons gamle rekord.

Ifølge Manchester United-historikeren Tony Park, så mangler Wayne Rooney altså stadig at nette et par gange, før han korrekt kan lade sig hylde som den mest scorede i klubbens historie.

Scorede i afskaffet turnering
I et interview med TalkSport pointerer Tony Park nu, at Bobby Charlton rent faktisk har scoret 251 mål og altså ikke 249, som han ellers står noteret for på Manchester Uniteds officielle hjemmeside.

Her står der nemlig, at Bobby Charlton spillede sin sidste kamp for Manchester United i april 1973, og på daværende tidspunkt havde han ganske rigtigt 'kun' scoret 249 mål for klubben.

Foto: AP
Foto: AP

Se også: Rooneys rekordmål redder United i overtiden

Men en uge senere deltog Manchester United-ikonet faktisk også ved den Anglo-italienske Cup, hvor han i en kamp mod Verona præsterede at score to ekstra mål for De Røde Djævle.

Kampen var en officiel kamp arrangeret af det engelske fodboldforbund (FA) og det italienske fodboldforbund (FIGC) samt UEFA. Men selve kampen – og derfor også målene – er ikke blevet anerkendt af Manchester United som en officiel kamp, fordi det ikke var en 'første klasses-kamp turnering', skriver The Independent.

Derfor insisterer den engelske topklub stadig på, at Bobby Charltons sidste kamp for klubben var i 1-0-nederlaget mod Chelsea og altså ikke kampen mod Verona i den hedengangne klubturnering (fra 1970-96) mellem de engelske og italienske klubber.

'Håber slår den rigtige rekord'
- Af en eller anden grund så ignorerer klubben Bobby Charltons to mål i den Anglo-italienske Cup, hvor han spillede sin sidste kamp for United nogensinde, siger Tony Park til TalkSport.

- I 1972-73 deltog de i turneringen, hvor Bobby spillede sin sidste kamp mod Verona, som klubben vandt 4-1. Her scorede han to mål, og det ville hæve hans totale målrekord til 251.

- Jeg håber da, at de anerkender de historiske fakta, og at Wayne Rooney i de kommende kampe hen over de næste par måneder for scoret to ekstra mål. Så kommer der styr på det hele, og så kan han helt fortjent erobre titlen, slutter Tony Park.

Til gengæld lod klubben dengang alle gule kort fra den anglo-italienske cup tælle med i det videre regnskab. Men det burde jo derfor også betyde, at Bobby Charltons mål selvfølgelig også skal anerkendes af Manchester United, skriver The Independent.

TV: Rooney om rekort: Det betyder en helvedes masse...

Alle var dog ellers klar til at hylde den målfarlige Manchester United-stjerne efter hans flotte frisparksmål mod Stoke. Bobby Charlton selv skulle vist også have været et smut forbi klubbens omklædningsrum for at lykønske Rooney.

- Det betyder utroligt meget. Det er en stor ære, og jeg er meget stolt. Det er i øjeblikket svært at være superglad på grund af resultatet, men i det store billede, er det en stor ære, lød det fra Wayne Rooney selv efter kampen mod Stoke.

- Det var ikke noget, jeg tænkte på, dengang jeg kom til klubben. Som jeg sagde før, er jeg stolt, og jeg håber, der kommer flere endnu, sagde han.

Tv: Tillykke med de 250 mål, Rooney - Her er hans bedste United-kasser:

Læs flere nyheder om Manchester United her:

Zlatan og co. har ikke tabt de seneste 12 Premier League-kampe. Foto: AP Sport og Spil Stor analyse af Premier League-toppen: Sådan står Manchester United i guldkampen

Efter en skadespause på seks uger er Philippe Coutinho tilbage i Klopps trup. Sadio Mané er dog rejst til African Cup of Nations. Foto: AP Sport og Spil Stor analyse af Premier League-toppen: Sådan står Liverpool i guldkampen

Alexis og co. kæmper med om et mesterskab, de ikke har vundet i 13 år. Foto: AP Sport og Spil Stor analyse af Premier League-toppen: Sådan står Arsenal i guldkampen

19 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere