Historisk hæder til Eriksen: Men ekspert fjerner danskeren fra listen

Den danske stjernespiller blander sig i et fornemt selskab, men det er åbenbart ikke nok til at komme på Årets hold i England, mener tidligere Manchester United-spiller

Tallene bag Christian Eriksens sæson er helt i top.

Man tager et kig ud blandt de bedste spillere i Europa denne sæson, og her er den danske stjerne at finde i et særligt godt selskab. Ikke nok med at han har gang i målscoringen, han er også flyvende i oplæggerens rolle.

Mandag aften fik han sin tiende liga-assist, og det sender ham ind på en fornem og ikke så talstærk liste.

Premier League Eriksens geniale stikpille: - Den appellerer han sikkert også

I Europas fem største ligaer har kun ni spillere præsteret at ramme tocifret antal mål og assist denne sæson.

Listen tæller blandt andre Lionel Messi og Neymar samt de to City-raketter Leroy Sane og Raheem Sterling.

 

Eriksen har ti stk. i begge kategorier, og selvom han i de forgangne sæsoner for Tottenham har leveret flere assists, så er der god grund til at kippe med flaget for danskeren, der endda modtog et enormt skulderklap for nylig.

Den danske landsholdsspiller blev valgt til Årets hold i Premier League, og det var dermed første gang siden 1992/1993, at en dansker spiller sig til den ære. Dengang var det Peter Schmeichel.

Ekspert: Han fortjener det mere end Eriksen
Men trods kåringen fra spillernes egen forening (PFA) så er det ikke alle, der rangerer Eriksen så højt.

Sky Sports-eksperten Gary Neville, der har spillet over 600 kampe for Manchester United, hev mandag aften Spurs-stjernen af Årets hold og satte en City-spiller på i stedet.

Premier League Hylder Eriksen: På niveau med to helt specielle

Valget er faldet på Raheem Sterling.

- De store øjeblikke gennem sæsonen fik mig til at vælge Raheem i sidste ende. Udekampen mod Bournemouth, udekampen mod Southampton, Huddersfield... Tre øjeblikke, som måske bliver glemt i løbet af sæsonen, men har indflydelse, argumenterer Neville ifølge Daily Mail.

Alle tre kampe scorede Sterling i slutfasen, og det er selvfølgelig stærkt medvirkende til Citys suveræne mesterskab, som allerede er sikret.

I alt har Neville fire ændringer på holdet.

Vincent Kompany blev valgt i stedet for City-kollegaen Nicolas Otamendi, Liverpools Andrew Robertson frem for Chelseas Marcos Alonso og Roberto Firmino på bekostning af Sergio Agüero.

Et brølende stærkt Arsenal-mandskab inden Europa Cup-finalen mod Zaragoza i 1995: John Hartson, Tony Adams, Martin Keown, Paul Merson, David Seaman og Andy Linighan i bageste række. Forrest Ray Parlour, Nigel Winterburn, Ian Wright, Stefan Schwarz og Lee Dixon. Foto: All Over Press Sport og Spil Arsenal-legenden: Drak tequila og champagne til jeg væltede over tre borde

Privatfoto Sport og Spil Fra kollaps til superkrop: Sådan smed han 12 kg på tre måneder

22 kommentarer
Vis kommentarer