Hylder ærlig Pierre Emile Højbjerg midt i håbløs klub-krise

Den danske midtbanespiller leverede et ærligt interview efter nederlaget til Newcastle -og får roser med på vejen for sin ærlighed

Én sejr i 17 forsøg.

Det er de kolde facts for Pierre Emile Højbjerg og Southampton i Premier League, hvor jorden for alvor er begyndt at brænde under den sydengelske klub.

Lørdag bød på et 0-3-nederlag på udebane mod Newcastle, og det efterlader klubben blot et enkelt point over nedrykningsstregen, som ellers ikke plejer at være et tema på de kanter.

Efter nederlaget stillede den danske midtbanespiller op til interview med engelsk tv, hvor han ikke lagde skjul på sine frustrationer over situationen.

- I fodbold taler man meget om selvtillid og momentum, og jeg synes ikke, at man kan tale om selvtillid og momentum, når man nævner Southampton. Det er svært at stå her fem minutter efter kampen og ikke lægge følelser i det og ikke være meget vred og bruge grimme ord, lød det fra Højbjerg, inden han tog en dyb vejrtrækning.

- Jeg er nødt til at passe på, hvad jeg siger, stoppede han sig selv.

Artiklen fortsætter under billedet..

Pierre-Emile Højbjerg spillede en udmærket kamp på den centrale midtbane - men Southampton tabte allige 0-3 mod Newcastle. Foto: AP
Pierre-Emile Højbjerg spillede en udmærket kamp på den centrale midtbane - men Southampton tabte allige 0-3 mod Newcastle. Foto: AP
 

- Skal vise nosser
Den tidligere Bayern München-spiller har været involveret i 15 Premier League-kampe i denne sæson efter en start langt ude i kulden. Det kostede også den faste plads på det danske landshold.

Lørdag blev det til 90 minutter på den centrale midtbane, men efter kampen er det i højere grad Højbjergs ærlige interview end præstationen på banen, der har fået ros med på vejen.

- Der er ingen chance for, at vi kan gå ud sådan her næste uge. Det må stoppe. Hvordan? Bare attitude og måden vi spiller på. Vi skal vise - undskyld mig - noget nosser og gå ud og vise, at vi kan spille fodbold og ikke gemme os.

- Det handler om at stå sammen og vise attitude. Vi kan ikke gøre det her mod vores fans, der er rejst så langt. Vi kan ikke gøre det mod klubben, men vigtigst af alt kan vi ikke gøre det mod os selv. Vi er meget bedre end det, siger han med henvisning til klubbens fans, der tog den mere end 500 kilometer lange tur nordpå til Newcastle.

Flere reagerede efterfølgende positivt på interviewet.

Artiklen fortsætter under tweets..

Southampton sidder over i næste weekend, fordi deres modstander, Swansea, skal spille FA Cup-kvartinale, mens der er landskampspause weekenden efter.

Om tre uger gæster man West Ham på London Stadium. En kamp, der meget vel kan blive manager Mauricio Pellegrinos sidste, hvis den dårlige stimer fortsætter.

Southampton-manager, Mauricio Pellegrino, ligner et godt bud på næste fyring i Premier League. Foto: AP
Southampton-manager, Mauricio Pellegrino, ligner et godt bud på næste fyring i Premier League. Foto: AP

Arsenal-stjerne siger stop: Kvæler brækfornemmelse så der kommer tårer

Se Hobro-spillerens dyre koks: 'Pisse dårligt'

Helt hold kan forsvinde fra Brøndby