Hylder Eriksen efter pragtkamp: Too hot to handle!

Tottenhams 1. halvleg mod Stoke var uovertruffen - orkestreret fornemt af Christian Eriksen og Harry Kane

Det var en af de bedre dage for Tottenham, der søndag besejrede Stoke City hele 4-0.

En perfekt måde at komme igen på efter torsdagens Europa League-fiasko mod belgiske Gent.

Opmærksomheden gik - og går fortsat - på Harry Kane, der scorede hattrick for Spurs i en eminent 1. halvleg.

Men Christian Eriksens rolle som oplægger bliver også fremhævet adskillige steder i de britiske medier.

Den danske landsholdsspiller stod bag to af Kanes mål, havde en fod med i et tredje og høster fine karakterer for sine aktioner kampen igennem.

Premier League hæfter sig ved, at han er den første spiller i Premier League denne sæson, der runder ti målgivende afleveringer - én foran Kevin De Bruyne fra Manchester City og Swanseas Gylfi Sigurdsson.

Statistikerne hos blandt andre Squawka Football noterer sig desuden, at det var hans fjerde og femte assist i de seneste tre kampe, mens Twitter-kontoen Simply Spurs Stats tilføjer, at danskeren gør det bedre end hele Stokes hold tilsammen.

- Christian Eriksen registrerede syv nøgleafleveringer i dag. Mere end hele Stoke-holdet (tre) og den højeste af alle Spurs-spillere.

Adskillige Tottenham-fans morer sig på de sociale medier over sammenligningen mellem Christian Eriksen og ærkerivalerne Arsenals tyske stjerne Mesut Özil, der denne sæson slet ikke er kommet i samme gear som tidligere.

Daily Mirror har en 'Ti ting vi lærte af kampen'-artikel, hvor punkt fire er tilegnet Christian Eriksen.

4. Eriksen viser sit værd

- Han er ofte blevet kritiseret - nogle gange endda af Pochettino - for ikke at tvinge sig ind i kampe. Men Eriksen har på det seneste været fantastisk. Denne kamp var den seneste i en række, hvor han har gjort sig selv too hot to handle.

- Det var hans aflevering på tværs af det lille felt i det femte minut, der råbte på at blive sendt i mål. Det var Eriksen, der kontrollerede bolden i feltet, før Kane åbningen scoringen.

- Det var Eriksens hjørnespark, Kane sendte i mål til sin anden scoring. Og selvom danskeren bare rullede bolden til Kane, der scorede nummer tre, så vil Eriksen tage den som assist.

- En god dag på kontoret, der har noget af en optur på det seneste.

Sky Sports giver ham karakteren otte - kun overgået af Harry Kane, der scorer et nital. The Sun har samme karakter som næsthøjeste Spurs-spiller - igen overgået af Kane. Daily Mail har Kane som topscorer med karakteren 8.5, mens Eriksen får et ottetal.

BBC skriver følgende om danskerens bedrift:

- Pochettinos brug af Walker og Ben Davies som wingbacks tvang Stoke ud på afgrundens dyb, mens Eriksen var på sit højeste og blev den første spiller med ti assists denne sæson.

Tottenham overtager andenpladsen fra Manchester City, der dog har spillet en kamp færre.

54 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere