Hylder Højbjerg efter sindssygt minut

Den danske stjerne havde en afgørende fod med i begge Tottenhams overtidsscoringer mod Leicester onsdag aften

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Forløsning er simpelthen ikke et ord, der dækker det, Tottenham Hotspur gennemgik meget sent onsdag aften på King Power Stadium i Leicester.

Det var næsten helt oppe ved siden af Lucas Mouras sejrsmål i Amsterdam i Champions League-semifinalen for små tre år siden.

94 minutter og 50 sekunder inde i ligakampen mod Kasper Schmeichel og co. var de nede 1-2. Men på et utroligt minut scorede Steven Bergwijn to gange og sikrede tre point, der ikke bliver glemt lige med det samme i hverken Tottenham eller Leicester.

Mens Kasper Schmeichel i Leicester-målet havde en ganske fin aften, hvor han egentlig leverede, hvad der må forventes af en stjerne som ham, var landsmanden Pierre-Emile Højbjergs optræden mere opsigtsvækkende.

Med i begge mål
Det har ikke været hans vinter i engelsk fodbold med en række meget blandede præstationer i den hvide trøje. Det var det til gengæld onsdag aften.

Og de to mål i slutfasen var begge med solide Højbjerg-aftryk.

Først var han manden med den dybe aflevering ind i feltet, som Matt Doherty opsnappede og fik tumlet videre til Bergwijn. Efterfølgende var det ham, der brød Leicester forsøg på et opspil og igangsætte kontraangrebet, der førte til sejrsmålet.

I øvrigt med Højbjerg som nærmeste holdkammerat til målscorer Bergwijn, da han trods 96 minutter i benene tonsede med frem.

Steven Bergwijn med en jublende Pierre-Emile Højbjerg bag sig endte som den store helt med sine to scoringer mod Leicester. Foto: Geoff Caddick/Ritzau Scanpix
Steven Bergwijn med en jublende Pierre-Emile Højbjerg bag sig endte som den store helt med sine to scoringer mod Leicester. Foto: Geoff Caddick/Ritzau Scanpix
 

Det afstedkommer et nital på Football Londons skala, der går fra et til ti - og som Spurs' bedste mand på dagen.

- Arbejdede hårdt på kampens midte med en midtbanetrio, der dominerede i lange perioder. Leverede en stor blokering i eget felt, da Harvey Barnes var tæt på sent i kampen. Siden afgørende i overtiden, først med en god bold til Doherty og derpå ved at erobre bolden og starte opspillet til sejrsmål, skriver sitet.

Evening Standard giver karakteren syv - kun overgået af Sergio Reguilons ottetal.

Sejren betyder, at 0-3-nederlaget 30. oktober til Manchester United fortsat er seneste nederlag i Premier League til Spurs, der er femmer i ligaen ét point efter West Ham med med hele tre kampe i hånden.

Lyt til 'Agenterne'

Randers-klubikon Mads Fenger bestod i 2017 lægetjekket hos Zulte Waregem. Parterne var enige om en fireårig aftale og Fenger blev i sin nye Zulte-trøje fotograferet til offentliggørelsen af transferen.

Under besøget i Belgien skete der dog noget, der fik Fengers agent, Mads Bach Lund, til at ane uråd.

Lyt til 'Agenterne' her eller på din fortrukne podcastplatform.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+