Hyrer John Terrys topagent: Dansk profil tæt på Chelsea-aftale

John Terrys agent Terry Nicholls skal hjælpe med at forhandle en forlængelse med Chelsea på plads for Andreas Christensen

Forsvarsprofilen Andreas Christensen repræsenteres af både sin far og John Terrys agent i forhandlinger med Chelsea (foto: Matt West)
Forsvarsprofilen Andreas Christensen repræsenteres af både sin far og John Terrys agent i forhandlinger med Chelsea (foto: Matt West)

Nære familiemedlemmer har hele tiden haft tilladelse til at repræsentere en spiller i forhandlinger med en klub.

Men med det nye regelsæt på agentmarkedet åbner det op for, at mange spillere vil blive lokket af svigerfar, paponklen eller søsterens mands søn som gerne vil score lidt penge på at forhandle et skifte på plads.

For hvor svært kan det egentlig være at forhandle en professionel fodboldkontrakt på plads? Yderst kompliceret lyder det blandt andet fra Sten Christensen, som alle årene har repræsenteret sin søn U21 landsholdsspilleren Andreas Christensen, der spiller for Chelsea.

Se også: Værsgo til guldgravere: Nye agentregler åbner for regulært kaos

Sten Christensen arbejder som målmandstræner i Brøndby og har efterhånden fået et solidt indblik ind i international topfodbold som rådgiver for sønnen. Ikke desto mindre har han også hyret hjælp udefra til de igangværende kontraktforhandlinger med Chelsea om en forlængelse på fem år.

- Vi er et helt team omkring Andreas. Vi er mig, en agent, en økonomisk rådgiver og en advokat. Jeg har hyret John Terrys agent Paul Nicholls, som er blandt de allerbedste i branchen til at forhandle direkte med Chelsea. Når vi er i forhandlinger på det niveau, så kan man måske som klub godt køre lidt på mine følelser for Andreas, og så er det bedre at have en topagent til at styre den del. Også for at bevare det gode forhold til Chelsea, forklarer Sten Christensen til Ekstra Bladet.

Se også: Kinesisk fodboldvanvid: Klubberne kan bruge milliard uden problemer

Han fortæller desuden, at John Terry har en slags mentorrolle for Andreas Christensen, og deraf er kontakten til den britiske topagent kommet i stand.

Det er dog ene og alene farmand, der træffer de endelige beslutninger omkring kontrakten i samråd med Andreas Christensen, der har optrådt et par gange for Chelseas førstehold i denne sæson.

- Vi kommer hver med vores synspunkter omkring detaljerne i kontrakten i teamet, og så tager Paul Nicholls det så videre. Men det er mig, som har det sidste ord omkring alt det med kontrakter. Forhandlingerne med Chelsea går godt, og vi er positive omkring at lande en aftale, siger Sten Christensen.

Se også: Slut med danske agenter: Her er de nye DBU-regler

Han er også opmærksom på, at de nye agentregler åbner op for at flere guldgravere vil strømme ind i branchen på jagt efter hurtige penge. Familiemedlemmer langt ude i periferien vil måske også lugte penge. Men for familien Christensen har der aldrig været tvivl om, at det skulle være farmand, der fungerede som rådgiver for Andreas Christensen.

- Det væsentligste er jo, at din nærmeste familie vil udelukkende dig det bedste. Man kan jo godt have sine tvivl om hvilke motiver agenterne nogle gange har, og om de også har lidt aftaler med klubber og så videre. Som far er jeg jo altid gået udelukkende med fokus på det optimale for Andreas. Men når vi er på det her niveau, så er det klart, at vi også kan bruge noget eksternt hjælp, forklarer Sten Christensen.

FIFA åbner op for, at der kan handles med børn, frygter Spillerforeningen (Foto: Thorleif Ravnbak) Sport og Spil Det vilde vesten: Nye FIFA-regler åbner for børneslavehandel

Skulle forhandlingerne med manager José Mourinho og Chelsea mod forventning falde til jorden er Sten Christensen heller ikke nervøs for, at han ikke har netværket til at sende U21 landsholdsprofilen videre til en anden topklub.

- Jeg har efterhånden været i branchen i mange år og opbygget mig et solidt netværk. Jeg kan roligt sige, at hvis der skulle gå noget galt med Chelsea, så har jeg allerede fået mange henvendelser fra andre klubber. Men lige nu er det udelukkende Chelsea, vi har fokus på, fordi det er der Andreas rigtig gerne vil fortsætte med at være i mange år, forklarer Sten Christensen.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere