I sidste sekund: Liverpool vandt efter kontroversielt straffe

Christian Benteke blev matchvinder i det 95. minut mod Crystal Palace, da han scorede på et straffespark, som bliver diskuteret heftigt efter opgøret

Benteke blev dagens mand i skysovs, da han afgjorde kampen på et straffespark i overtiden. (Foto: AP)
Benteke blev dagens mand i skysovs, da han afgjorde kampen på et straffespark i overtiden. (Foto: AP)

Liverpool bevarer det spinkle håb om top-4.

Den engelske traditionsklub balancerede på kanten af et sammenbrud søndag eftermiddag mod Crystal Palace. Bagud 0-1 og en mand i undertal, da James Milner blev smidt ud, lignede det ikke en sejr på Selhurst Park.

Men Liverpool fik via 2-1 sejren den tredje sejr i træk i Premier League for første gang siden marts sidste år.

Men sejren til The Reds kom i hus efter et straffespark, der har skabt stor debat efterfølgende. For filmede Christian Benteke eller ej?

Det lignede nemlig, at den indskiftede belgier filmede for groft, da han faldt til jorden i straffespark feltet i det 95. minut - og de første langsomme gengivelser støttede op omkring den påstand.

Men en ny vinkel fra situationen viser nu, at Benteke rent faktisk blev ramt af Damien Delaneys knæ før sit fald.

Angriberen scorede på straffesparket langt inde i overtiden og sikrede derved Liverpool tre værdifulde point i opgøret.

- Jeg tror, at han ramte mig. Ellers ville jeg ikke have faldet. Dommeren ved bedst, og han tildelte og straffesparket. Det var den rigtigt beslutning, sagde Benteke ifølge BBC.

TV: Var der straffe? Se situationen i videoen øverst i artiklen og vurder selv

Liverpool vågnede faktisk først op, da James Milner var blevet smidt ud efter en times spil. Midtbanespilleren fik sin anden advarsel og derved måtte Liverpool slutte kampen med kun ti mand.

Se udvisningen her:

Det var åbenbart det wake-up call The Reds havde brug for. Forinden havde holdet ikke skabt chancer og indsatsen var nærmest pinlig.

Men det trak i retning mod Liverpool-sejr, fordi holdet pressede på i de sidste minutter af opgøret. Alberto Moreno sparkede på indersiden af stolpen og. indskiftede Christian Benteke havde også en god afslutning kort før tid.

Liverpool havde forinden store problemer med at skabe chancer og måtte have hjælp fra Palace-keeper, Alex McCarthy, for at score på Selhurst Park.

Brasilianske Firmino udlignede for Liverpool i en situation, hvor Palace-keeperen sparkede bolden lige ud i fødderne på ham.

I begyndelsen af anden halvleg var Crystal Palace kommet i front, da Joseph Ledley scorede på en flad afslutning efter hjemmeholdet havde presset på for scoring.

Headede på overliggeren
Det var blot et resultat af, at hjemmeholdet havde været farligere og langt mere direkte i spillet før pausen.

Emmanuel Adebayor headede på overliggeren, Yannick Bolasie nåede ikke bolden før Simon Mignolet i feltet og endelig sparkede Yohan Cabaye i sidenettet på en god afslutning fra kanten af feltet.

Hjemmeholdet havde bolden mindst, men jagtede tydeligvis den første sejr i 12 Premier League-kampe.

Gæsterne havde faktisk ikke meget at byde på før pausen. De havde bolden meget, men der skete ikke rigtig noget.

Liverpool er nu placeret på syvendepladsen seks point fra den Champions League-givende fjerdeplads.

Liverpools sæson handler om succes i Europa League, hvor modstanderen torsdag er Manchester United i det første af to opgør på Anfield.

TV: Se alle scoringer fra kampen her

70 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere