Joachim Andersen skifter til Crystal Palace

Landsholdsspilleren Joachim Andersen skifter til Premier League-holdet Crystal Palace på en femårig kontrakt

Joachim Andersen skifter til Crystal Palace

Ekstra Bladet talte tidligere på året med Joachim Andersen om opskriften på succes i udlandet

Joachim Andersen er tilbage i Premier League

Crystal Palace har købt forsvarsspilleren og har nu fået papir på ham frem mod sommeren 2026.

Det oplyser Premier League-klubben på sin hjemmeside.

Han forlader dermed Lyon bare to år efter, de gjorde ham til den dyreste danske spiller nogensinde med en tårnhøj købssum på 225 millioner kroner.

- Jeg er utroligt stolt over at komme til Crystal Palace og komme til at spille i verdens bedste liga, siger Joachim Andersen til klubbens hjemmeside.

I sin nye klub kommer han til at spille under Arsenal-legenden Patrick Vieira, og franskmanden ser et stort lys i sin nye forsvarsspiller.

- Klubbens ledelse og Patrick Vieira har givet mig stærke forsikringer om, at de tror på mig, kender mine kvaliteter og vil have mig til at spille en vigtig rolle på holdet, fortæller Andersen videre til hjemmesiden.

Lyon oplyser på deres hjemmeside, at de har solgt danskeren for 130 millioner kroner med variabler, som kan sende den endelige sum knap 20 millioner kroner højere op.

Den franske klub har derudover også sikret sig en videresalgsklausul, der berettiger dem til 12,5 procent af Joachim Andersens næste salgspris, hvis Crystal Palace sælger ham.

Læs også: Medie: Eriksen-retur til Inter i næste uge

Joachim Andersen vil atter have til opgave at holde Premier Leagues angribere i skak. Foto: David Price/Getty Images
Joachim Andersen vil atter have til opgave at holde Premier Leagues angribere i skak. Foto: David Price/Getty Images
 

Erfaring fra øverste hylde
Det er ikke nyt for Joachim Andersen med en tilværelse i Premier League. Han har netop overstået et lejeophold i Fulham og fik i sidste sæson 31 kampe i den bedste engelske række.

Han bliver Crystal Palaces fjerde tilgang i dette transfervindue, og de er meget begejstrede over at få danskeren til klubben.

- Med Joachim har vi tilføjet endnu en dygtig forsvarsspiller til vores hold. Han er en spiller med Premier League og international erfaring, og vi er ekstremt glade for at byde ham velkommen til Crystal Palace, siger klubbens formand Steve Parish.

Danskeren er vel bevandret i Europas bedste ligaer, og det er foruden Premier League og Ligue 1 blevet til kampe for Sampdoria i Serie A og Twente i Æresdivisionen.

Joachim Andersen kan indtil videre skrive otte A-landskampe på CV'et, og han var senest i aktion under EM, da England slog Danmark ud.