Jubler over dansk hattrick: Derfor vi købte Makienok

Simon Makienok jubler over sit hattrick mod Premier League-holdet Bournemouth, og det samme gør hans manager

Simon Makienok jubler over hattrick mod Premier League-holdet Bournemouth. Foto: AP
Simon Makienok jubler over hattrick mod Premier League-holdet Bournemouth. Foto: AP

Simon Makienok var en stor succes for Brøndby i den danske Superliga, men succesen i udlandet har været længe undervejs. Opholdet i Palermo var en fiasko og bød på fire indskiftninger, mens danskeren fik godt med spilletid i Charlton, men blot scorede fem gange i 36 optrædener.

Tirsdag aften stemplede Makienok så ind med et hattrick på udebane mod Premier League-holdet Bournemouth, der blev slået ud af den engelske League Cup med 3-2.

Efter super-præstationen er der godt med rosende ord fra manager Simon Grayson.

- Han viste os igen, hvad han har evnerne til at gøre. Han har haft en start-stop-sæson med os, men vi er glade for ham. Alle angribere, der scorer, de får et selvtillidsboost, siger Grayson til ESPN.

Makienok jubler efter en af sine tre scoringer. Foto: AP
Makienok jubler efter en af sine tre scoringer. Foto: AP
 

Makienoks 201 centimeter er også noget, der vækker opsigt i England.

- Han er mere end en targetman. Du ser ham endda til slut løbe i dybden. Han er fantastisk til at holde på bolden, har et godt touch som gør, at vi kan få folk med frem og spille på en anden måde, siger Grayson.

- Vi købte ham, fordi vi tænkte, at han kunne give os noget anderledes. Han har bare ventet på chancen, og Simon har nu vist, hvad han har evnerne til at gøre, siger Grayson.

Makienok fik kampbolden efter sit hattrick:

Inden kampen mod Bournemouth havde Makienok blot opnået fire indskiftninger for Preston, som han skiftede til i sommerpausen, så succesen kommer tiltrængt for Makienok, der var en af 10 nye spillere i forhold til seneste kamp.

- Det var en stor kamp for os. De kom med et stærkt hold, og vi havde en masse ændringer fra seneste kampe. Når du scorer et mål, så forsvinder lidt af presset på dig. Det er mit første mål for Preston, så selvfølgelig er jeg glad for det, siger Makienok til klubbens hjemmeside.

- Det er mit første professionelle hattrick, så det er en perfekt aften for mig. Manageren ville have os til at gøre det svært for ham at vælge hold til næste kamp, og det var en fantastisk holdindsats, og vi stod sammen og kæmpede for hinanden, siger Makienok.

- Det var fantastisk at se 300 fans på plads på udebane, og man kunne mærke deres støtte fra øjeblikket, hvor vi kom på banen, siger Makienok.

Makienoks mål har også vakt interesse på Twitter, hvor Charlton-fans undrer sig over Makienoks pludselige målnæse, mens Preston-fans gerne ser ham starte inde næste gang.

Flere billeder af Makienok (Fotos: AP)

 

 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale