Julefreden reddet for fodboldfans

Premier League garanterer nu, at eventuelle kampe den 24. december vil blive fløjtet i gang tidligere end klokken 17, danske tid trods pres fra tv-station

Fans af Arsenal og Liverpool kan ånde lettere op. De kan nå hjem til julemiddagen. Foto: AP
Fans af Arsenal og Liverpool kan ånde lettere op. De kan nå hjem til julemiddagen. Foto: AP

Bølgerne er gået højt i fodboldkredse efter nyheden om, at julefreden kunne komme i fare på grund af en topkamp i Premier League, som kunne gribe ind i familiære forberedelser til gås og steg.

Tv-stationen Sky Sports puslede nemlig med planer om at vise en topkamp – højst sandsynligt braget mellem Arsenal og Liverpool – selveste juleaften, fordi denne i år falder på en søndag og dermed appellerer kraftigt til Skys nye satsning i december, ‘Super Sunday’.

Kampen skulle ifølge flere medier fløjtes i gang klokken 16, 17 dansk tid, og det medførte en proteststorm fra både fans og klubfolk.

Se også: Fans raser over topkamp juleaften: Vis noget respekt

Nu garanterer The Premier League imidlertid ifølge BBC, at eventuelle kampe den 24. december vil få kick off tidligere end klokken 16, engelsk tid.

Det gør formand Richard Scudamore klart i en udsendt udtalelse, hvor han dog også forklarer, at der stadig er samtaler om emnet. Han lover dog en endelig afklaring den 19. oktober.

Kampene West Ham-Newcastle og Leicester-Manchester United er angiveligt også stadig i spil til juleaften.

Næstkommanderende hos partiet Labour, Tom Watson, der tidligere har ytret sig om sagen og skrevet til forbundet, glæder sig som en af de første på Twitter:

En sådan transmission er ikke blevet vist siden 1995, hvor opgøret mellem Leeds United og Manchester United brød ind i juleforberedelserne. Siden da er juleaften kun to gange faldet på en søndag. Her er det begge gange blevet besluttet ikke at rykke kampe fra lørdag til søndag.

Også dengang havde Sky Sports rettighederne, men i dag deles de med BT Sport. Sky Sports har rettigheder til tre kampe hver weekend, en lørdag og to søndag, så det skærper prioriteringerne.

Det er ikke sandsynligt, at stationen derfor opgiver to søndagskampe, når man lægger 11 millioner pund (godt 93 millioner kroner) pr. kamp.

Næste gang, juleaften falder på en søndag, er i øvrigt i 2023.

På grund af VM-slutrunden næste sommer slutter Premier League en uge tidligere, og det betyder et endnu mere komprimeret højtidsprogram, hvor klubberne også mødes både den 30. december og nytårsdag.

I forvejen er der det traditionelle kampprogram på Boxing Day, den 26. december.

Glædelig fodboldjul!

Se også: Glædelig fodboldjul: Nu skal du se engelsk topkamp juleaften

Se også: Spansk sportsavis: City overvejer gigabud på Messi

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen