Kæmpe overraskelse: Han er verdens dyreste midtbanespiller

Verdens mest værdifulde midtbanespiller er overraskende nok 23 år og spiller i...Leicester

Transfervinduet er åbent - men hvem er egentlig de hotteste internationale transferemner?

I mere end et årti har verden talt om Lionel Messi og Cristiano Ronaldo som klodens i særklasse største fodboldspillere, men økonomisk set er de ikke længere de mest værdifulde.

Det viser en ny opgørelse som det statistiske analysefirma CIES Football Observatory har lavet med hjælp fra researchere og professorer.

Messi er på grund af sine 32 år nede som otte, mens Ronaldo blot er nummer 49 på listen, der toppes af Kylian Mbappé foran Raheem Sterling, Mohammed Salah, Jadon Sancho og Sadio Mané.

Umiddelbart lyder det ikke specielt overraskende, men kigger man efter mest værdifulde midtbanespiller, så er svaret noget chokerende.

23-årige James Maddison fra Leicester vurderes således til at være verdens mest værdifulde midtbanespiller ved indgangen til 2020.

Maddison har bidraget med seks mål i Leicesters successæson, hvor klubben overraskende er nummer tre. Det er også blevet til en enkelt landskamp for England, efter han kom til klubben fra Norwich i 2018 oven på lejeophold i Aberdeen og Coventry.

På de efterfølgende pladser over dyreste midtbanespillere ligger Manchester Citys Rodri, Tottenhams Dele Alli, Chelseas Mason Mount, Bayerns Philippe Coutinho, Napolis Fabian Ruiz og Barcelonas Frenkie de Jong.

Alexander Sørloth og Lena Selnes boede i London på en af byens bedste adresser. Nu er den tidligere FCM-stjerne rykket til Tyrkiet og har endelig succes igen. Foto: Nina E. Rangoy Intl. fodbold Kæresten hylder Superligaens dyreste: - Ekstra stolt

Maddison i kamp mod Newcastle. Foto: Lee Smith/Ritzau Scanpix
Maddison i kamp mod Newcastle. Foto: Lee Smith/Ritzau Scanpix
 

 

Donald Trump meldes enig om historisk Super Bowl-reklame.  Foto: ERIN SCOTT/Ritzau Scanpix NFL Historisk Trump-trick: Smider millioner for få sekunder

Sport og Spil Husker du Danmarks landsholdshelt? Her er han i dag

Kigger man efter Christian Eriksen på listen, så spejder man forgæves blandt de 50 mest værdifulde midtbanespillere, men det skyldes formentlig udelukkende, at han står foran kontraktudløb.

Blandt de 50 mest værdifulde midtbanespillere er således ikke en eneste med kontraktudløb i 2020, mens Paul Pogba er nede som nummer 15 på listen, fordi hans kontrakt udløber i 2021.

Listerne for målmænd, midterforsvarere og backer toppes alle af Liverpool-spillere i form af Alisson Becker, Virgil van Dijk og Trent Alexander-Arnold.

VERDENS 10 MEST VÆRDIFULDE MIDTBANESPILLERE*
839,9 James Maddison, Leicester
745,8 Rodri Hernandez, Manchester City
714,4 Dele Alli, Tottenham
703,2 Mason Mount, Chelsea
698,7 Philippe Coutinho, Bayern
683,0 Fabian Ruiz, Napoli
673,3 Frenkie de Jong, Barcelona
639,7 Kai Havertz, Leverkusen
624,7 Fabinho, Liverpool
615,7 Joshua Kimmich, Bayern
*Priserne er i millioner kroner

Nok har Simon Kjær sportslige problemer, men på den kommercielle side går det mere end godt. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Caroline overhalet: Så meget tjener de danske sportsstjerner

Mayweathers hang til bling bling er velkendt. Uret på armen er også en dyr fætter, men er dog ikke dyreste i bokserens samling. Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Dolberg fik stjålet sit: Se sportsstjernernes vilde ure

Jakob Jensen er glødende fodboldfan.  Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix Sport Ny DBU-boss i bommert: Troede det lå på Brøndby Stadion

32 kommentarer
Vis kommentarer